Gevangen in vrijheid

In mijn afstudeerwerk heb ik onderzocht welke maatschappelijke bewegingen leesbaar zijn door te kijken door de bril van de architectuur.

Betoverende gevels: een reis door de kleurrijke architectuur van Lissabon

Een inspirerende reis langs de Portugese gevels opent een wereld vol kleuren, texturen, reliëf, vormen en details.

Onderdoorgang A2N2 Eindhoven

Onder de ringweg A2/N2 wordt een tunnel voor lokaal verkeer gebouwd. De zijwanden krijgen een bijzondere vormgeving met moire-effect.

Industriële gevel met een gouden biesje

In gesprek met Jeroen Atteveld, architect en partner bij architectenbureau heren 5 dat het ontwerp maakte voor Parkeergarage BinnenDok Amsterdam.

Kompaan College in Zutphen

De nieuwe locatie van het Kompaan College in Zutphen heeft een oppervlakte van 7.500m2 die wij bekleedden met MD Designperforatie.

Multifunctionele Sportaccommodatie Campus De Braak Helmond

Het gebouw straalt een sterke eenheid uit door de toepassing van een ‘gordijngevel’ van MD Lamel die het totaal bij elkaar brengt.

Auditorium Feringa Building Groningen

Het auditorium van Feringa Building van de Universiteit Groningen wordt voorzien van geperforeerde en niet geperforeerde aluminium panelen.

Nederlands Fotomuseum pakhuis Santos in Rotterdam

Boven op het dak van het pakhuis komen twee extra verdiepingen die worden bekleed met champagne-kleurig, aluminium MD Designperforatie.

Reel MD Formatura

Boeiende reels van projecten met ons product MD Formatura tonen het proces van inspiratie tot gevelvormgeving. Samen kunnen we nieuwe patronen creëren voor architecturale kunstwerken op gevels. Ontdek de mogelijkheden en verrijk de architectuur met unieke en inspirerende patronen.

Onze projecten

GRIZZLY IN HET PIVOT PARK IN OSS

Metadecor realiseert de gevelbekleding met aluminium MD Lamellen voor het project Grizzly (RA) in het Pivot Park te Oss.

Spelen met perspectief, licht en levend groen

Hart van de Waalsprong is een nieuwe ontwikkeling in Nijmegen, met een complexe combinatie van functies en meer dan vijfhonderd woningen. Korth tielens architecten ontwierp het Parkeerhuis en aanliggende woningen als onderdeel van de eerste fase van het masterplan van architectenbureau De Zwarte Hond. ‘Het Parkeerhuis is in het geheel een groot gebouw’, vertelt architect Mike Korth. ‘We wilden het een statig karakter geven, met een ‘wow’-effect.’ Dat effect is gerealiseerd met een uitgesproken gevelcompositie en concave elementen van MD Designperforatie, gepoedercoat in een stralende goudkleur.

Stem op ons voor de Construsoft BIM Awards 2023

Met ons spraakmakende werk HSC Zuidwolde dingen we mee voor de Construsoft BIM awards, een prijs voor bouwkundige modellen getekend in Tekla.

Bedrijfsgebouw TVH Equipment in Waregem

Metadecor is verantwoordelijk voor de opvallende gevel met optische illusie in voor TVH Equipment in Waregem (België).

Parkeergarage Wisselspoor Utrecht: 'Als een gordijn gedrapeerd'

Architect Wouter Hermanns van het Amsterdamse architectenbureau Studioninedots beschrijft de ontwikkeling van de gevel van de parkeergarage Wisselspoor als ‘een bijzonder proces, een gezamenlijke zoektocht naar de juiste oplossing’.

In gesprek met Caroline Kruit

Caroline is de ambitieuze schakel tussen Metadecor en het buitenland. Ze combineert haar passies in haar functie als International Business Developer bij Metadecor.

Winter Wonderland Metadecor 2022

Kom verder! We nemen je graag mee in onze wereld: ons Winter Wonderland vol spraakmakende gevels.