Op zoek naar stoere en robuuste gevelbekleding?

CORTENSTAAL GEVELBEKLEDING

Neem contact op

CORTENSTAAL GEVELBEKLEDING

Op zoek naar robuuste en stoere gevelbekleding? Onderhoudsvrij en weervast? Kies dan voor cortenstaal gevelbekleding. Cortenstaal gevelbekleding is, zeker bij architecten, steeds populairder aan het worden. Door cortenstaal toe te passen krijgt de gevel een industriële uitstraling. Het grote voordeel aan cortenstaal is dat het ‘roest’ alleen op het oppervlak van het staal zit. Bij MetaDecor ben jij aan het juiste adres als bedrijf, architect of aannemer voor een corten gevel.

Cortenstaal gevelbekleding Kampen Metadecor ingang Toyota

Voordelen

Cortenstaal gevelbekleding

 

  • Corrosiebestendig
  • Geen onderhoud
  • Hoge structurele sterkte
  • Grote hoeveelheid gerecycled materiaal
  • Weinig zonlicht reflectie

Geen onderhoud met gevelbekleding van cortenstaal

Corten staat bekend als onderhoudsvrij materiaal met een lange levensduur. Als een cortenstaal gevel gedemonteerd wordt, kan corten gelijk aan gewoon (koolstof)staal voor 100% gerecycled worden. Cortenstaal gevelbekleding behoeft geen onderhoud, maar regelmatige inspectie van de gevel is nodig om mogelijke problemen tijdig te constateren. Ophoping van vuil in de gevel is onwenselijk. Een juiste detaillering speelt hierbij een grote rol. Metadecor denkt graag mee in een esthetische en technische goede detaillering voor je gevel.

Corten gevel op maat

Voor elk ontwerp bekijkt Metadecor welk materiaal het beste kan worden toegepast. Hierbij kijken wij bijvoorbeeld naar het gewenste bevestiging systeem of de gewenste oppervlaktebehandeling. Wij adviseren graag in de keuze van corten gevelbekleding in het ontwerp van jouw project.

Gevelbekleding met corten-look coating

Detaillering is essentieel. Juist bij corten gevels. Omdat corten gevels een bepaalde detaillering vragen, begrijpen wij bij MetaDecor de vraag naar corten-look coating. We passen dan geen corten toe, maar aluminium met daarop een coating die vergelijkbaar is met uiterlijk van corten. Het voordeel hiervan is dat er de eerste jaren geen roestdeeltjes afspoelen zoals bij corten. Kijk voor meer informatie over corten-look coating op de pagina oppervlaktebehandeling poedercoating.

Een gevel van corten voorzien?

De keuze om corten op jouw gevel aan te brengen is zo gemaakt. Gelukkig kan MetaDecor jou daarbij helpen. We bieden jou daarbij verschillende opties, waaronder:

MD Designperforatie
MD Strekmetaal
MD Lamel
MD Formatura

Nieuwsgierig naar onze cortenstaal gevelbekleding? Of heb je vragen over hoe jij corten kunt toepassen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Bel gerust naar +31 (0)38 331 81 81 of laat hieronder je gegevens achter en dan bellen we jou. 

Anderen bekeken ook

Sparren met een Sales Engineer?

 

Laat je gegevens achter