MET OPEN GEVELBEKLEDING GA JE VOOR EEN UNIEKE EN WARME UITSTRALING

OPEN GEVELBEKLEDING

Neem direct contact op

OPEN GEVELBEKLEDING

 

Bij Metadecor merken we het al een tijdje: De vraag naar open gevelbekleding neemt steeds verder toe. Metadecor is gespecialiseerd in open (metalen) gevelbekleding. Op dit moment zijn 95% van onze projecten voorzien van een open gevel. Wil jij weten hoe wij dit toepassen? Bij ons ben jij aan het juiste adres als bedrijf, architect of aannemer als het gaat om een open gevel.

Cortenstaal gevelbekleding Kampen Metadecor ingang Toyota

Voordelen

Open gevelbekleding

  • Een open gevel geeft een bijzondere uitstraling
  • Een open gevel kan als zonwering dienen voor de ramen (tweede schil)
  • Door middel van een open gevel kun je het binnenklimaat beheersen
  • Een open gevel biedt de architect veel ontwerpvrijheid
  • De open gevel (van aluminium) is recyclebaar. 

Klimaatbestendig bouwen

Stenen, gebouwen en wegen houden warmte vast, waar groen, water en wind zorgen voor verkoeling. Daar spelen wij bij Metadecor op in. Door een gebouw te voorzien van een open (design) gevel, creëer je een duurzaam gebouw. De open gevel laat in de winter de zon binnen en in de zomer buiten. Met een bijzonder patroon creert de open gevelbekleding een waar schaduwspel in een gebouw. Op basis van de stand van de zon berekent Metadecor de ideale omzetting van het patroon van de gevel. Daarnaast springen gebouwen met open gevelbekleding bij iedereen in hoog. Een echte win-win situatie.

Gevel met een open karakter

Klimaatbeheersing. Een steeds groter wordend thema. Open gevelbekleding zorgt voor goede beheersing van zontoetreding in het gebouw. Zo houdt de gevel warmte buiten zonder het zicht te belemmeren. Daarnaast krijgt de wind de mogelijkheid om voor verkoeling te zorgen.

Wil jij een stapje verder gaan? Kies dan voor een designgevel met (veel) groen. Verwerk beplanting in de open gevel en zorg voor nog meer verkoeling en een duurzaam en levendig karakter. Je zult zien dat de hele omgeving opfleurt!

Close-up van de gevelbekleding met MD Flack en Strekmetaal bij het Sociaal Huis in Ternat, ontworpen door De Bouwerij Architect 

Benieuwd naar de mogelijkheden

Bij Metadecor is de keuze enorm. We bieden jou daarbij verschillende opties voor open gevelbekleding, waaronder:

● MD Strekmetaal
● MD Designperforatie
● MD Formatura
● MD Lamel
● MD Alusion™
● MD Nettick

Wij voorzien jou graag van passend advies op het gebied van open gevelbekleding van metaal. Nieuwsgierig naar onze open gevelbekleding? Of heb je vragen over hoe jij een open gevel kunt toepassen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Bel gerust naar +31 (0)38 331 81 81 of vul ons contactformulier in.

Sparren met een Sales Engineer?

Laat je gegevens achter