BEDRIJFSGEBOUW PIETER BRAAIJWEG IN AMSTERDAM

Architect: KOW│ Opdrachtgever: Bebouw Midreth
Beelden: Bas Gijselhart│ Gerealiseerd in: 2020

MD Desginperforatie Gevelbekleding Overview avond PieterBraaijweg Amsterdam

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Lantaarn aan de Amsterdamse ring

Het flexibele bedrijfsgebouw Pieter Braaijweg in Amsterdam dient als een soort 'Lantaarn' aan de Amsterdamse ring. De bedenkers achter dit bedrijfsgebouw is KOW uit Amsterdam. Het is een duurzaam gebouw voorzien van een aardwarmtepomp en zonnecollectoren met 1.300 m2 bedrijfsruimte, 570 m2 kantoorruimte en 11 parkeerplaatsen op de eerste verdieping. Bijzonder aan deze opgave is dat er maximale transparantie is gegeven aan de functies op de begane grond. Hierdoor is het parkeren en de opslag naar de 1e verdieping verhuisd. Door een hellingbaan komen de auto’s op een afgeschermd parkeerdek met 11 parkeerplaatsen. Op de tweede verdieping is een kantoorruimte gerealiseerd rondom een dakterras welke uitkijkt over de naastgelegen haven.

MD Desginperforatie Gevelbekleding Hoek PieterBraaijweg Amsterdam

 

Ideale zoninstralingshoek

De gevel creëert door neggewerking een ideale zoninstralingshoek. De draagstructuur is toekomstbestendig en dusdanig opgezet dat er een zeer aanpasbare plattegrond is gerealiseerd. De architectuur straalt kracht en eenvoud uit, met open- en gesloten vlakken. Door de gevel van de middelste laag uit te voeren in geperforeerd staal krijgt het gebouw door de dag heen steeds weer een nieuwe aanblik. ‘s Nachts fungeert het als een lantaarn met honderden kleine gaatjes, overdag ventileert de gevel het parkeerdek.

MD Desginperforatie Gevelbekleding Zijkant avond PieterBraaijweg Amsterdam

Opdracht voor Metadecor

Metadecor heeft de opdracht gekregen om een MD Designperforatie gevel te leveren en te monteren voor het bedrijfsgebouw Pieter Braaijweg in Amsterdam. Deze mooie gevel hebben wij bevestigd met een (semi) MD Verti hulpconstructie. De gevelpanelen van deze gevelbekleding bestaan uit aluminium. We voorzien ze van vier verschillende kleuren poedercoaten. Begin 2020 is de montage gestart van de gevelbekleding van dit flexibele bedrijfsgebouw aan de Amsterdamse ring en inmiddels opgeleverd aan onze opdrachtgever. 

Architectuur.nl en Architectenweb hebben ook aandacht gegeven aan het project en we hebben een blog geschreven in samenwerking met Sebastiaan Jansen, architect KOW, over dit vierkante statement in Amsterdam. 

MD Desginperforatie Gevelbekleding Zijkant PieterBraaijweg Amsterdam
Pieter Braaijweg in Amsterdam
MD Desginperforatie Gevelbekleding Grijper PieterBraaijweg Amsterdam
Pieter Braaijweg in Amsterdam
MD Desginperforatie Gevelbekleding Detail PieterBraaijweg Amsterdam
Pieter Braaijweg in Amsterdam
MD Desginperforatie Gevelbekleding Overview PieterBraaijweg Amsterdam
Pieter Braaijweg in Amsterdam

In dit project is verwerkt