Breeam en Circulair bouwen bij projecten van Metadecor
   

BREEAM

BREEAM-NL is in Nederland de beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen, gebieden en projecten te bepalen. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method.
Binnen Metadecor beschikken we over een BREEAM-NL-expert die projecten begeleid om het BREEAM-certificaat te behalen. Deze expert heeft bijgedragen aan de certificering van het Renovatieproject ‘Fellenoord te Eindhoven’. Dit project heeft het certificaat BREEAM Excellent.

SAMEN DE WERELD MOOIER MAKEN VOOR MENS EN MILIEU

Circulair bouwen

Circulair bouwen gaat net een stap verder dan duurzaam bouwen. We streven naar het bouwen van gevels zonder daarbij niet-hernieuwbare grondstoffen te betrekken en zonder afval te produceren. Hoe we dat doen?
We minimaliseren ons materiaalgebruik en kiezen voor herbruikbare materialen. Of we gebruiken materialen met een zo laag mogelijke milieubelasting. Gevels gemaakt van aluminium zijn volledig herbruikbaar. Ook als ze geanodiseerd of gepoedercoat zijn, want beide oppervlaktebehandelingen zijn biologisch afbreekbaar.
Door te werken met gevelpanelen van gerecycled aluminium kunnen we de gevel volledig circulair maken. De gevelpanelen kunnen worden omgesmolten tot nieuwe gevelpanelen. Metadecor kan zelfs de panelen na verloop van tijd terugnemen en vervangen voor een nieuwe gevel.

Nafthali van der Toorn
Edwin Wesselink

Meer weten?

Wil je meer informatie over onze werkwijze wat betreft BREEAM en circulair bouwen? Bel of mail ons.

Naar contact