MD Formatura Campagne

SAMEN MAKEN WE MEESTERWERKEN

Architecten zijn meesters

Samen maken we graag meesterwerken. Meesterwerken van projecten met een duurzame schil om het gebouw. Wij zien een architect eigenlijk als een meester, een meester van de mooiste gebouwen ter wereld. Met de verschillende elementen van een gebouw zorg jij als architect voor het complete plaatje. Een echt meesterwerk! Dat is dan ook het thema van onze MD Formatura gevelbekledingcampagne, die van november t/m januari 2020 duurt. Dit thema zie je de komende tijd in vele uitingen terug. Zo ook in onze beursstands op de WAF en Gevel 2020. We zijn hierbij geïnspireerd door Delfts Blauwe meesterwerken en samen met designer Chris Kabel hebben we een mooie vertaling naar ons product gemaakt.
Te zien op beide beurzen, zien we elkaar daar?

Delfts Blauw
Close-up MD Formatura Gevelbekleding type FO120
Chris Kabel Design Stand, Samen maken we meesterwerken

Meer over meesters en meesterwerken?

Projecten met MD Formatura

Intelligent en uniek, dat is MD Formatura gevelbekleding. Dit product is een slimme keuze als je een duurzame gevel wilt. Je kunt het invallende zonlicht reguleren en de werking van de wind beheersen. Daarnaast ben je ervan verzekerd dat je een meesterwerk van een gevel creëert met MD Formatura. Het lijkt alsof je iedere keer een andere gevel hebt.

Bekijk onze projecten

MD Formatura

Een spannend licht- en schaduwspel. Het beheersen van windbelasting en binnenklimaat. Met MD Formatura worden de meest spraakmakende ontwerpen gerealiseerd. Doordat variabele openingen mogelijk zijn, kan het wind afremmen en de toetreding van zonlicht regelen. Afhankelijk hoe de zon zich over het gebouw beweegt, worden de figuren in een zo gunstig mogelijke stand gezet. Om reflectie naar binnen toe te beperken, kan de coating worden aangepast.

Bekijk de ontwerprichtlijnen

Populaire patronen

Met MD Formatura wordt in de panelen een patroon gestanst. De figuren die hierdoor ontstaan worden omgezet om licht te vangen, schaduw te werpen en diepte te creëren. Het patroon kan uit een vierkante, ronde, driehoekige, zeshoekige of vrije vorm bestaan. Hieronder zie je een selectie van de mogelijkheden die MD Formatura biedt en die wij eerder toepasten bij projecten. Maar je kunt ook een eigen ontwerp maken.

Finishing Dutch uit Alkmaar heeft MD Formatura toegepast

Architect Gertud Topper vertelt over het project en haar ervaringen: “In de nieuwe brugbediencentrale en het steunpunt voor wegonderhoud in Heerhugowaard wordt de verkeersdoorstroming op wegen en vaarwegen bewaakt door weginspecteurs en brugbedienaren. Vanuit het opgetilde bouwvolume waarin zich de brugbedienruimte bevindt worden op afstand ruim 40 bruggen en sluizen bediend. Behalve de diverse functionele eisen die door de opdrachtgever aan de gevel werden gesteld, was het voor mij belangrijk om in de gevel een verwijzing te maken naar de werkomgeving en daarmee de op de loer liggende anonimiteit van een brugbediencentrale te ontkrachten.”

Bediencentrale bruggen en sluizen Heerhugowaard gevelbekleding aluminium panelen

Glanzende geperforeerde metalen huid
“In nauwe samenwerking met Metadecor hebben we, op basis van het veelzijdige MD Formatura, voor de brugbedienruimte een glanzende geperforeerde metalen huid ontwikkeld die de rimpeling en reflectie van water verbeeldt. Met behulp van 6 verschillende stempels is een patroon gemaakt van ovalen ‘lovertjes’ die omgezet zijn onder een hoek van 30 graden. Door de subtiele verdraaiing van deze metalen lovertjes verandert de gevel voortdurend van aanblik, al naar gelang de intensiteit van het invallende licht en de hoek van inkijk. Omdat alleen de lovertjes uit het gevelvlak treden ontstaat er een subtiel 3D effect dat ook overhoeks, rijdend over de provinciale weg, waarneembaar is. Vanuit de bediencentrale is er door de gevel heen gesluierd uitzicht over het nabijgelegen kanaal Omval-Kolhorn. Overdag filtert de gevel het daglicht tot een gedempte, aangename sfeer.”

Bediencentrale Heerhugowaard zicht van binnen naar buiten

Effect van de gevel
“Tijdens de ontwikkelfase heeft Metadecor een mock-up gemaakt van de gevel waardoor we het effect goed konden beoordelen. Dit was ook voor de toekomstige gebruikers én de opdrachtgever heel prettig. Tijdens de productie bleek het rondzetten van de bijna 5 m hoge panelen een enorme uitdaging. Maar door creatief denkwerk en de samenwerking met verschillende partners is Metadecor er in geslaagd om het beoogde beeld neer te zetten”, sluit Gertrud Topper mee af.

Nieuwsgierig?

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt naar MD Formatura gevelbekleding? We staan graag samen met jou aan het begin van een project om een meesterwerk van een gevel te maken. Laat je gegevens en je vraag hieronder achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.