Verlichte open gevelbekleding

Licht geeft een andere kijk op een gebouw

Mei 2021 | Fotoblog | Leestijd: 3 minuten 

In het donker ziet de wereld er heel anders uit. Licht in het donker brengt steden en gebouwen tot leven en geeft je een hele andere kijk.  In dit fotoblog laten we je zien wat licht met gebouwen kan doen in combinatie met verschillende toepassingen van open gevelbekleding. Even lekker plaatjes kijken!

Oranje MD Designperforatie gevelbekleding van Pieter Braaijweg in Amsterdam

Het flexibele bedrijfsgebouw Pieter Braaijweg in Amsterdam dient als een soort 'Lantaarn' aan de Amsterdamse ring. Door de gevel van de middelste laag uit te voeren in geperforeerd staal krijgt het gebouw door de dag heen steeds weer een nieuwe aanblik. ‘s Nachts fungeert het als een lantaarn met honderden kleine gaatjes, overdag ventileert de gevel het parkeerdek.

MD Desginperforatie Gevelbekleding Overview PieterBraaijweg Amsterdam
Pieter Braaijweg Amsterdam Een vierkant Statement gevelbekleding

Het hart van Zuid; Theater Zuidplein in Rotterdam

Het Theater Zuidplein in het Hart van Zuid is het levendige hart voor kunst en cultuur in Rotterdam-Zuid dat alle inwoners inspireert en verbindt. Voor dit mooie theater in Rotterdam is een aluminium gevelbekleding van MD Designperforatie met een open karakter gemaakt. Het ontwerp van de gevel bestaat uit kleine driehoeken die als een puzzel in elkaar vallen en op hun beurt weer grotere driehoeken, spiralen en cirkels vormen. Wanneer de zon onder is, begint het theater en het plein echt te bruisen. Wauw!

Gevelbekleding MD Designperforatie Theater Zuidplein Kunstenpand Rotterdam straatbeeld
Theater Zuideplein Hart van Zuid MD Designperforatie Gevelbekleding bij avond

Boomgevel van het Graafschap College in Doetinchem

Aan de gevel van het Graafschap College in Doetinchem zijn bomen geplant van MD Shapes met perforatie in corten staal. Door de bomen in de avond aan te lichten geven ze de gevel een extra dimensie en lijken de bomen echt tot bloei te komen. UNIEK!

Graafschap College Doetinchem boomgevel Corten staal gevelbekleding
Verlichte boomgevelvan corten staal bij Graafschap College in Doetinchem

Een golvende gevel van de Bediencentrale in Heerhugowaard

Een golvende gevel voor de Bediencentrale voor bruggen en sluizen in Heerhugowaard. De gevel is gemaakt van MD Formatura open gevelbekleding. Door de gestanste patronen van de gevelpanelen om te zetten, zijn de golven ontstaan. Zowel overdag als s’avonds geeft dit een bijzonder beeld van binnen en buiten.

Bediencentrale bruggen en sluizen Heerhugowaard gevelbekleding aluminium panelen
Metadecor Bediencentrale Heerhugowaard Copyright BROKAAR PHOTOGRAPHY

Wolkengevel van Metadecor in Kampen

De wolkengevel van MD Formatura gevelbekleding van het kantoorgebouw van Metadecor is gebaseerd op het schilderij van de Kamper schilder Jan Voerman. De wolken uit één van zijn schilderij hebben wij verwerkt in het patroon van onze gevel. In de avond schijnt het licht door de wolken vanuit het glas, zoals de zon dat doet overdag. GAAF!

Metadecor Kantoor Gevelbekelding MD Formatura zijaanzicht
Metadecor Kantoor Gevelbekelding MD Formatura zijaanzicht avond

MD Lamel gevelbekleding Ikea Zwolle

Het bekende Ikea blauw prijkt ook op de MD Lamel gevel van de vestiging in Zwolle. Naast dat de MD Lamel gevelbekleding de parkeergarage ventileert om te voldoen aan brand- en veiligheideisen, zorgt het in de avond voor een opvallend geheel.

Ikea Zwolle Metadecor MD Lamel open gevelbekleding
MD lamel gevelbekleding bij Ikea Zwolle

Bijzonder verlichte MD Strekmetaal gevel in Busan, Zuid-Korea

Voor een bijzondere verlichte MD Strekmetaal gevel reizen we af naar Busan in Zuid-Korea. Daar is de Factory 1963 getransformeerd in een kunstruimte met 2000 m2 strekmetaal aan de gevel. Door de verlichting is de Factory op zichzelf al een kunstig geheel.

Aangezicht MD Strekmetaal gevel bij Busan in Zuid-Korea
Busan Zuid-Korea voorzien van MD Strekmetaal gevel met open structuur

De eerste MD Formatura gevel van Tussen de lakens in Amsterdam

MD Formatura gevelbekleding voor de atelierwoning Tussen de Lakens in Amsterdam
MD Formatura gevel van de atelierwoning Tussen de Lakens in Amsterdam

MD Formatura is ontstaan tijdens het project Tussen de Lakens in Amsterdam in het centrum van Amsterdam. Vroeger waren daar lakenververijen gevestigd en zo is het idee ontstaan om een lakensluier op de gevel weer te geven in de vorm van omgezette zeshoeken. De panelen voor de ramen en deuren schuiven open via een schuifsysteem achter de gevel. Wanneer het licht in de nieuwbouwwoning schijnt, is er voor de buitenwereld een mooi silhoutte zichtbaar.

Genoeg ideëen om verlichting toe te passen aan de gevel toch? Doe er je voordeel mee. 

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email