KANTOOR METADECOR TE KAMPEN

Architect: NVDTA│ Opdrachtgever: Metadecor│ 
Beelden: Metadecor & Hans Peter Föllmi | Gerealiseerd in: 2020 

Product: MD Formatura
Materiaal: 3mm Aluminium
Type: MD FO223 - P09381 
Hoeveelheid: 300 m²

Uitvoering:
MD Formatura panelen bevestigd met het MD Mezzo systeem. Dit is een semi blinde bevestiging waarbij de schroefkop wegvalt achter de perforatie. MD Mezzo systeem is met een speciale beugel bevestigd aan het glasvlies systeem. Deze zijn voorzien van draadbussen, waardoor een blinde bevestiging mogelijk is. De delen voor de ramen zijn voorzien van MD Apertura bevestigingssysteem,  waardoor deze eenvoudig te openen zijn bij reiniging en onderhoud.

Oppervlakte behandeling by Dijkman Coating:
Seaside class, 2.0 gram gebeitst, klasse 2 coating voor behoud van glansgraad en kleur tegen UV belasting en instraling, zowel MD Formatura panelen als MD Mezzo hulpconstructie voorzien van 3-laags coating rondom, kleur Faro wit en blank metallic.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

De Poort van Overijssel

Kampen staat bekend als Hanzestad aan de IJssel en om de vele poorten die zij heeft. Aan de voet van de Eilandbrug in Kampen hebben wij een gebouwontwerp gemaakt voor het Metadecor kantoor. De Eilandbrug is de entree of de poort naar de provincie Overijssel. Daarom staat entree centraal in het ontwerp van het Metadecor Kantoor en dient het als nieuwe poort van Kampen.

Uitkragend balkon Metadecor Kantoor

De massa is gepositioneerd richting de Eilandbrug. Met een groot uitkragend balkon wordt dit beeld versterkt. Vanuit de kantoren is een panoramisch zicht op de IJsseldelta dat rondom is begrenst door deze uitkraging. Door deze omlijsting vormt het landschap zich als een levend schilderij. De kantoren zijn toegankelijk vanuit een centrale hal/entree. Deze vorm zich ook letterlijk als poort bij binnenkomst. Met zicht op een vide waarlangs de kantoorruimten zijn gepositioneerd. De assemblagehal omarmt de Metadecor kantoor massa. Hierdoor ontstaat er een sterk en herkenbaar silhouet. Verder is het gebouw voorzien van diverse duurzame installaties. 

Speciaal wolkenpatroon met MD Formatura gevelbekleding

In samenwerking met het ontwerpburo NVDTA en kunstenaar Chris Kabel is het ontwerp van onze gevel bedacht. Het ontwerp is gebaseerd op het schilderij van de Kamperse schilder Jan Voerman. Deze schilder staat bekend om zijn landschapsschilderijen langs de IJssel, die nagenoeg langs ons kantoor loopt. De wolken uit zijn schilderij hebben wij verwerkt in het patroon van onze gevel. Om de afbeelding van de wolken zo goed mogelijk in de gevel te kunnen verwerken, hebben we gekozen voor een vierkant patroon. Dit patroon is uit de gevelpanelen gestanst en vervolgens zijn de vierkanten omgezet in het wolkenpatroon. De MD Formatura gevelpanelen zijn gepoedercoat in een aparte variant wit. Deze variant zorgt voor een extra reflecterend effect. Na de gevel compleet geengineerd te hebben, is het begin 2020 in productie genomen. In het najaar van 2020 is de MD Formatura geplaatst door onze monteurs. We zijn nu letterlijk en figuurlijk in de wolken met onze gevel. 

 

Opbouw van buiten naar binnen

Bouwkundig detail H01 Kantoor Metadecor-OpmaakBeeld 12: Bouwkundig horizontaal detail H01

  1. MD Formatura, 3mm aluminium, Seaside class, 2.0 gram gebeitst, klasse 2 coating voor behoud van glansgraad en kleur tegen UV belasting en instraling, zowel MD Formatura panelen als MD Mezzo hulpconstructie voorzien van 3-laags coating rondom, Kleur Faro wit en blanke metallic. 
  2. MD Apertura systeem (draaiende delen)
  3. MD Mezzo systeem (bevestigingssysteem)
  4. MD Flack, 3mm zetwerk in gelijke kleur als MD Formatura
  5. Aluminium kozijn met HR++ veiligheidsglas U-waarde totale kozijn <1,40 W/m2K
  6. Cembrit paneel, kleur wit
  7. HSB constructie met regelwerk en isolatie.

In het magazine Bouwwereld hebben we ook uitgebreid aandacht besteed aan de gevel van ons kantoorgebouw. Bekijk het artikel met als titel Gestanste wolken van metaal. 

 

Metadecor Kantoor MD Formatura gevelbekleding schemering

Metadecor Kantoor MD Formatura geveldetail

Metadecor Kantoor gevelbekleding

In dit project is verwerkt