04-februari-2020

SUCCESVOL TERUGKIJKEND OP GEVEL 2020 IN AHOY ROTTERDAM

Succesvol terugkijkend op gevel 2020 Metadecor Kampen
   

Van 28 t/m 30 januari vond Gevel 2020 plaats in Ahoy Rotterdam. We kijken succesvol terug op onze deelname en vertellen je graag nog meer over onze stand.

Positieve reacties

Voor deze editie 2020 van het vakevenement GEVEL was er gekozen voor het overkoepelende thema Modern Utopia. De wereld van de architectuur en het bouwen maakt zich op voor een nieuwe golf met (technologische) vernieuwing, maatschappelijke betrokkenheid en toekomstgerichte plannen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om grotendeels ons product MD Formatura te presenteren. Naast dat je met deze gevelbekleding een unieke gevel kunt realiseren, kun je hiermee ook een duurzame gevel realiseren. We hebben veel positieve reacties ontvangen op onze stand en hoe alles eruit zag. We nemen je graag nog even mee in welke panelen we van welke projecten hebben gepresenteerd.

Succesvol terugkijkend op gevel 2020 Metadecor Kampen

Welk paneel hebben we waar toegepast

Paneel 1 gaan we dit jaar in het wit uitvoeren aan onze eigen gevel van ons pand in Kampen. Het paneel bestaat uit vierkantjes en we zetten het om in een wolkenpatroon geïnspireerd op een schilderij van Jan Voerman. Paneel 2 hebben wij toepast bij het Project Tussen de Lakens in Amsterdam. Een zeshoek schittert daar in een patroon van gedrappeerde lakens rondom het gebouw. Aan de gevel van het winkelcomplex aan de Kalanderstraat in Enschede prijkt paneel 3 in een mooi bloemmotief van goud. Aan de overkant van Ahoy Rotterdam zijn we op dit moment bezig om een gevel van MD Designperforatie te monteren met verschillende vormen bij het Kunstenpand. Het monteren van deze gevel is een behoorlijke puzzel, want alle 300 panelen (paneel 4) in dit project zijn uniek. Paneel 5 is een innovatie op MD Strekmetaal, patroon LS50.  Dit paneel is verwerkt in een aantal projecten die nog in ontwikkeling zijn. Strekmetaal wordt gemaakt door het gedeeltelijk insnijden en vervormen van een metalen plaat. Om tot dit patroon te komen, is het na dit proces gewalst.

En meer...

Op de KNVB Campus in Zeist staat een waar kunstwerk van MD Formatura met een zeshoek patroon (paneel 6) die omgezet is in onze Oranje Leeuw. Op de zeshoeken staan alle internationals van het Nederlands Elftal vermeld. In Groningen aan de Stadswerfkade vind je paneel 7 terug aan woningen. Het patroon hebben we in nauwe samenwerking met de architect ontwikkeld en is geïnspireerd op de reliëfs van kunstenaar Jan Schoonhoven. Paneel 8 vind je terug in Nieuw Brugge in België. Aan een nieuw hotel- en appartementencomplex, gebouwd in 2019, straalt een bijzonder bloemmotief in een matte brons/bruine kleur. Als laatste hebben we het MD Formatura Paneel 9 toegepast bij het winkelpand en parkeergarage in Amstelveen, waar in 2019 Hudson Bay in was gevestigd. Het MD Formatura patroon is hier uitgevoerd in een driehoek. Bij dit project hebben we ook andere MD producten toegepast.

Nieuwsgierig?

Wil je naar aanleiding van dit nieuwsbericht of je bezoek aan onze stand op Gevel 2020 meer weten over een van deze projecten of onze producten? Neem dan contact met ons op via 038 - 33 181 81 of via calculatie@metadecor.nl. Of wil je een MD Formatura patroon ontwerpen voor je eigen gevel? Download dan gelijk onze ontwerprichtlijnen.

Meer weten over MD Formatura