WONINGEN STADSWERF KADE IN GRONINGEN

Architect: de unie architecten │ Opdrachtgever: Extenzo │ Gerealiseerd in: 2017

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

'Sereniteit, herhaling en eenvormigheid' met MD Formatura

In de Oosterparkwijk in de stad Groningen is een serie woningen opgeleverd waar aan de gevel MD Formatura panelen zijn gemonteerd. Het patroon hebben we in nauwe samenwerking met de architect ontwikkeld en is geïnspireerd op de reliëfs van kunstenaar Jan Schoonhoven. Van zijn werk wordt gezegd dat ze de schoonheid benadrukken van sereniteit, herhaling en eenvormigheid. Een beeld dat ook met de MD Formatura panelen wordt bereikt.

Het patroon op de panelen zorgt ervoor dat zicht van buiten naar binnen verhult, bijvoorbeeld voor de badkamer, maar het wel mogelijk blijft om van binnen naar buiten te kijken. De panelen zijn daarbij voorzien van twee lagen poedercoating in de RAL-kleur 7008.

De aluminium panelen hebben een dubbele omzetting om voldoende sterkte en stijfheid in het paneel te krijgen. Bovendien maakt dit, samen met de extra sparingen die in de panelen zijn gecreëerd, de bevestiging met het MD Resto principe mogelijk.

Woningen Stadswerf Kade
Woningen Stadswerf Kade
Woningen Stadswerf Kade

In dit project is verwerkt

Altijd op de hoogte blijven van nieuwe projecten?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Zo kun je inspiratie opdoen vanuit je luie stoel. In ons privacy statement lees je hoe wij omgaan met gebruikersgegevens.

Schrijf je in