Poedercoaten

Met poedercoaten kunnen we elke gewenste RAL-kleur aan laten brengen. De poederlak wordt statisch geladen, waardoor het wordt aangetrokken tot het oppervlak. Daarna wordt het materiaal in een oven verhit, waarbij de poeder smelt en een chemische reactie ondergaat. Het resultaat is een sterke buitenste laag om het profiel. De laagdiktes variëren van minimaal 60 micron voor binnentoepassingen tot maximaal 120 micron voor buitentoepassingen.

Poedercoaten draagt bij aan het gewenste esthetisch resultaat. De coating kan in mat, satijn of glanzende uitvoering worden gerealiseerd.

Gepoedercoate producten excelleren in kleurechtheid en hebben een uiterst bestendige toplaag. Het electrostatisch lakproces levert een optimaal hechtend en corrosievast oppervlakte op. Dit garandeert een lange levensduur en zorgt voor een grote bewerkbaarheid. Ook bij zagen, boren en frezen blijft de hechting intact.

Als extra bewerking kun je kiezen voor een antigraffiti-coating. Deze toplaag voorkomt de hechting van graffiti en stickers op het materiaal.

Poedercoaten binnen totaalprojecten

Onze oppervlaktebehandelingen passen we uitsluitend toe op de gevelpanelen die we in totaalprojecten verwerken. We organiseren dit graag voor je bij de realisatie van onze gevels.

Contact met een creatieve sparringpartner?

 

Neem contact met ons op