Vooraanzicht Paviljoen Vlijmen Bloemenwinkel
   

PAVILJOEN VLIJMEN

Architect: VAN AKEN Concepts, Architecture & Engineering B.V │ Opdrachtgever: Heijmans Restaurantie │ Gerealiseerd in: 2018

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ziel van het plein

Het Paviljoen in het centrum van Vlijmen, dat huisvesting gaat bieden aan een kapper, bloemist en horecagelegenheid wordt voorzien van een geïntegreerd lichtkunstwerk. Met de afronding van dit gebouw is het kloppende hart van Vlijmen compleet. Het Paviljoen komt in het middelpunt van de belangstelling te staan door het lichtkunstwerk en vormt daarmee de ‘Ziel van het plein’. Het lichtkunstwerk geeft een extra dimensie aan het pand en aan het centrum van Vlijmen.

"Het licht wordt door LED-armaturen gegenereerd en straalt de naar binnen gebogen vierkanten aan. Hoewel de zogenoemde ‘kroon’ opgebouwd is uit panelen vormen de vierkanten een doorlopend patroon. Samen met de subtiele kleur verlopen in het lichtprogramma van de kunstenaar draagt dat bij aan de architectonische uitstraling van het gebouw", Herman Kuijer lichtkunstenaar.

De Kroon op het gebouw
Wij hebben de gevelbekleding en dakopbouw van het Paviljoen in Vlijmen gerealiseerd. Deze zweeft als een kroon op het gebouw. De gevel is op alle hoeken voorzien van een radius of gebogen panelen. De 3 mm dikke aluminium panelen zijn gemaakt van MD Formatura met een speciale corten look poedercoating. Het MD Formatura perforatie patroon is omgezet naar binnen. Achter de panelen zijn licht armaturen verwerkt om een waar lichtspektakel te creëren. Hierdoor ontstaat een stralende reflectie van licht naar buiten, waardoor de gevel in het oog sprint. Het patroon is ontstaan vanuit de mandenvlechterij.

Voldoende stabiliteit
De panelen zijn bevestigd aan een hulpconstructie door middel van onze zichtbare MD Verti bevestigingssysteem. Speciaal omgezette platen zorgen voor voldoende stabiliteit van onze gevelbekleding welke 3 meter uitsteekt boven de bouwkundige gevel. Ook zit er tussen de bouwkundige gevel en onze gevelbekleding een halve meter, deze dienen als een soort van lichtbak. De hulpconstructie is met speciale ankers bevestigd aan de glasvliesgevel. In de stijlen van de glasvliesgevel zijn in overleg met ons draadbussen geplaatst. Het lichtkunstwerk is bedacht in samenwerking met Herman Kuijer. Foto's hiervan volgen binnenkort.

Lees ons blog over dit lichtkunstwerk
Schuin detail MD Formatura Paviljoen Vlijmen
Paviljoen Vlijmen
Kolom MD Formatura Paviljoen Vlijmen
Paviljoen Vlijmen
Paviljoen Vlijmen Vooraanzicht Bloemenwinkel Ronding Formatura
Paviljoen Vlijmen
Detail MD Formatura Paviljoen Vlijmen
Paviljoen Vlijmen

In dit project is verwerkt