VOGELKIJKHUT IN VEESSEN-WAPENVELD

Architect: Lodewijk Baljon landschapsarchitecten │ Opdrachtgever: Koninklijke Boskalis Westminster │ Gerealiseerd in: 2017

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vogels spotten in kijkhut van MD Strekmetaal

Tussen Veessen en Wapenveld komt een hoogwatergeul door de aanleg van twee lange dijken van acht kilometer lang. Voor dit ‘Ruimte voor de rivier’ project wordt er een vogelkijkhut geplaatst, zodat recreanten weide- en watervogels in de omgeving kunnen bekijken.

De basis van de vogelkijkhut is een staalconstructie die is bekleed met MD Strekmetaal. We gebruikten het type MD Academy van staal. De panelen zijn eerst verzinkt en hebben vervolgens twee lagen poedercoating in de RAL-kleur 7001 gekregen. Naast de staalconstructie en de panelen, realiseerden we ook bamboe vlonderdelen en de houten leuningen.

De hut ligt in het speciale natuurgebied van de geul ten noorden van de Breeweg. De locatie is via het fietspad op de Westdijk te bereiken.

MD Strekmetaal

MD Strekmetaal wordt gemaakt door het gedeeltelijk insnijden en vervormen van een metalen plaat. Hierdoor ontstaan ruitvormige openingen die een gevel een transparante uitstraling geven. Het wordt ook wel strekstaal of gerekt metaal genoemd. Doordat er bij de vervaardiging, veelal in aluminium of staal, geen materiaal verloren gaat, is strekmetaal een economisch aantrekkelijk product als gevelbekleding of afsluiting.

Meer over MD Strekmetaal
Vogelkijkhut
Vogelkijkhut
Vogelkijkhut

In dit project is verwerkt