Verzinken

Door staal te verzinken krijgt het materiaal bescherming tegen erosie en een zeer slijt- en stootvaste beschermingslaag. Thermisch verzinken zorgt voor een dikke en gelijkmatige laag in alle hoeken van de panelen. Kleine beschadigingen tot ongeveer 3 millimeter hebben geen invloed op de levensduur van de verzinkte panelen.

Bij thermisch verzinken wordt het metaal ondergedompeld in een bad met vloeibare zink van 450 °C. Hierdoor worden alle buiten- en binnenhoeken van de constructie gelijkwaardig beschermd. Het staal en het zink vormen samen een zinklegering. Deze beschermende laag wordt afgesloten door een zuivere zinklaag. Verzinkte producten zijn zeer duurzaam, vrijwel onderhoudsvrij en bieden een maximale bescherming tegen een minimale kostprijs. Na het thermisch verzinken is staal buiten toepasbaar of kan het gecoat worden in de gewenste kleur.

Het verzinken van MD Strekmetaal

Bij de productie van MD Strekmetaal van staal ontstaan er scherpe randen. Aan deze randen hecht minder zink dan op de rest van het materiaal. De kans op roest op de randen is daarom groter dan op de rest van het paneel.

Wanneer het MD Strekmetaal van staal in een profiel wordt gelast is de kans groot dat er tijdens de verzinking vervorming van de panelen optreedt. Ook als er slechts een klein verschil is tussen de dikte van de verschillende materialen.

Om corrosie en vervorming van verzinkt Strekmetaal te voorkomen, is het in veel gevallen ons advies om MD Strekmetaal uit te voeren in aluminium.

Verzinken binnen totaalprojecten

Onze oppervlaktebehandelingen passen we uitsluitend toe op de gevelpanelen die we in totaalprojecten verwerken. We organiseren dit graag voor je bij de realisatie van onze gevels.

Contact met een creatieve sparringpartner?

 

Neem contact met ons op