UNIVERSITAIR ZIEKENHUIS IN BRUSSEL, BELGIË

Architect: VK │ Opdrachtgever: Houben │ Gerealiseerd in: 2019

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Nieuw ziekenhuis voorzien van MD Strekmetaal

Om patiënten de best mogelijk zorg te kunnen bieden, is het Universitair ziekenhuis in Brussel aan vernieuwing toe. Het doel is om op de bestaande campus een modern en logisch gestructureerd ziekenhuis te realiseren.

Wij werken aan dit project mee en gaan de gevelbekleding voor de fietsenberging, passerelle en het medisch technisch gebouw verzorgen. Op deze delen van het gebouw komt MD Strekmetaal, type MD Fils5 van staal en aluminium. Het staal wordt thermisch verzinkt en het aluminium krijgt een anodiseer-laag. Onze monteurs monteren de panelen volgens het MD Resto en MD Verti principe.

MD Strekmetaal

MD Strekmetaal wordt gemaakt door het gedeeltelijk insnijden en vervormen van een metalen plaat. Hierdoor ontstaan ruitvormige openingen die een gevel een transparante uitstraling geven. Het wordt ook wel strekstaal of gerekt metaal genoemd. Doordat er bij de vervaardiging, veelal in aluminium of staal, geen materiaal verloren gaat, is strekmetaal een economisch aantrekkelijk product als gevelbekleding of afsluiting.

Meer over MD Strekmetaal
Universitair ziekenhuis Brussel

In dit project is verwerkt