Anodiseren

Anodiseren zorgt ervoor dat het oppervlakte van het aluminium harder wordt, zodat de grondstof nog beter is beschermd tegen corrosie. Er wordt een slijtvast product gerealiseerd met een vrijwel onbeperkte levensduur. Daarnaast is het onderhoud van geanodiseerd aluminium minimaal. Het geeft niet meer zwart af en is bestand tegen de meeste oplosmiddelen en chemicaliën, met uitzondering van zoute of zure middelen. Bovendien is het aluminium nog steeds uitstekend te recyclen en dit maakt het materiaal duurzaam.

Kies je voor anodiseren, dan moet het aluminium overigens ook in anodiseerkwaliteit uitgevoerd worden.

Verschillende diktes

Anodiseren is het versnellen van het oxidatieproces van aluminium, waarbij de toplaag van het aluminium wordt omgezet in aluminiumoxide. Hiervoor wordt er met stroom een anodiseer laag op het metaaloppervlak aangebracht. De dikte van de toplaag is afhankelijk van het gebruik. Voor binnen toepassingen is er een dunnere laag nodig dan als de panelen buiten worden opgehangen.

Geïntegreerde kleur

Geanodiseerd aluminium kan naturel in mat en in glans worden vervaardigd. Daarnaast is het mogelijk om een kleur toe te voegen, zoals brons, zilver of goud. In tegenstelling tot een coating is de anodiseer laag volledig geïntegreerd met het onderliggende aluminium. Daarom bladert of brokkelt een eventuele toegevoegde kleur niet af. Kortom: de uitstraling van het aluminium verandert niet en het product blijft kleurecht.

Klik hier voor meer informatie over het anodiseren van aluminium.

Anodiseren binnen totaalprojecten

Onze oppervlaktebehandelingen passen we uitsluitend toe op de gevelpanelen die we in totaalprojecten verwerken. We organiseren dit graag voor je bij de realisatie van onze gevels.

Contact met een creatieve sparringpartner?

 

Neem contact met ons op