BIEZENHUIS IN GRAFHORST

Architect: burowit │ Gerealiseerd in: 2014

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Een sterk volume van MD Strekmetaal

In het ontwerp voor een vrijstaande eengezinswoning aan de Kamperzeedijk is het uitgangspunt één sterk volume. De woning is gelegen in de dijk en daardoor op meerdere niveaus te bereiken.

MD Strekmetaal Biezenhuis in Grafhorst voorkant

In het volume zijn aan de voor- en achterzijde openingen gemaakt. Deze grote glazen puien geven uitzicht aan de voorzijde over de polder en aan de achterzijde over het Ganzendiep. Door MD Strekmetaal als gevelmateriaal toe te passen, wordt het volume van de woning benadrukt.

Het MD Strekmetaal is van het type MD Airport en is geanodiseerd in een champagnekleur. Op de gevel is de damp-open waterdichte folie voorzien van een speciale acrylaat coating. Als hulpconstructie is het MD Fonti systeem gebruikt, met een aluminium stelsysteem. Bovendien is er het klimaatsysteem MD Vita toegepast. De kleur van de folie, het stelsysteem en het MD Vita systeem hebben dezelfde kleur als het MD Strekmetaal. Tot slot zijn de dagkanten van aluminium composiet, voorzien van verschillende zettingen en in de kleur wit.

Close-up van de gevelbekleding van strekmetaal bij het Biezenhuis in Grafhorst

MD Strekmetaal

MD Strekmetaal wordt gemaakt door het gedeeltelijk insnijden en vervormen van een metalen plaat. Hierdoor ontstaan ruitvormige openingen die een gevel een transparante uitstraling geven. Het wordt ook wel strekstaal of gerekt metaal genoemd. Doordat er bij de vervaardiging, veelal in aluminium of staal, geen materiaal verloren gaat, is strekmetaal een economisch aantrekkelijk product als gevelbekleding of afsluiting.

Meer over MD Strekmetaal
MD Strekmetaal Biezenhuis in Grafhorst voor
Biezenhuis in Grafhorst
MD Strekmetaal Biezenhuis in Grafhorst achterzijde
Biezenhuis in Grafhorst
MD Strekmetaal Biezenhuis in Grafhorst achter
Biezenhuis in Grafhorst
MD Strekmetaal Biezenhuis in Grafhorst achterzijde
Biezenhuis in Grafhorst

In dit project is verwerkt