WOONCOMPLEX PLANTSOEN IN LEIDEN

Architect: VVKH Architecten │ Opdrachtgever: Burgy Bouwbedrijf │ Gerealiseerd in: 2017/2018 │
Fotografie: Metadecor & René de Wit │

 

Deel dit project

 

Oud en nieuw komen samen in Leiden

Op de kop van het Plantsoen in Leiden wordt in een gemeentelijk monument een complex van zes appartementen gerealiseerd. Het pand is een samengesteld gebouw met een ronde aanbouw en vormt een opvallende entree van de binnenstad. Hieronder is de oude en nieuwe situatie goed terug te zien.

Tijdens de bouw en na foto Plantsoen Leiden

Het gebouw wordt door restauratieaannemer Burgy in ere hersteld. De bestaande gevel van de ronde aanbouw wordt afgewerkt met bronskleurig geanodiseerd MD Formatura met een bladermotief. Dit patroon is geïnspireerd op de bladermotieven en decoraties uit de 19e eeuw, die nog op diverse plaatsen langs het Plantsoen te vinden zijn. Het eindresultaat wordt een bijzonder herkenningspunt in de binnenstad.

Plantsoen Leiden

De MD Formatura panelen zijn van aluminium en hebben een dikte van 3 millimeter. De panelen worden op de hulpconstructie geschroefd en dit geheel wordt op de bestaande constructie gemonteerd. Daarnaast leveren wij de glasbalustrade met achterconstructie en zetwerken.

Balkons van het Plantsoen in Leiden met bladmotief verwerkt in de balustrades

Meer weten over dit project?

Bekijk dan ons blog of het artikel in het magazine Bouwwereld.

 
  • Wooncomplex Plantsoen in Leiden met MD Formatura in bladmotief van 3 millimeter dik
    Wooncomplex Plantsoen in Leiden
  • Wooncomplex Plantsoen in Leiden met een prachtig aangezicht met MD Formatura in bladmotief
    Wooncomplex Plantsoen in Leiden
  • Vooraanzicht van de gevel met bladmotief van het Plantsoen in Leiden
    Wooncomplex Plantsoen in Leiden | Rene De Wit
  • De trappen in het wooncomplex Plantsoen in Leiden met bladmotief
    Wooncomplex Plantsoen in Leiden | René de Wit
  • Entree van het Plantsoen in Leiden met schitterend bladmotief gevel
    Wooncomplex Plantsoen Leiden | René de Wit
 

In dit project is verwerkt