MD Strekmetaal plafondtoepassing bij Nutreco te Amersfoort
   

NUTRECO IN AMERSFOORT

Architect: DZAP │ Gerealiseerd in: 2017

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Strak, nieuw plafond voor Nutreco

Een nieuw plafond op een aantal verdiepingen voor het kantoor van dierenvoedingsproductent Nutreco in Amersfoort, dat was de opdracht voor Metadecor en interieurbouwer ATR Projectbouw. Metadecor heeft voor dit project het advies, de engineering en de levering van het MD Strekmetaal verzorgd, inclusief een montage handleiding. De interieurbouwer nam vervolgens de montage van de panelen voor haar rekening, onder supervisie van Metadecor. De monteurs legden hierbij de panelen demontabel in een houten frame. Dit houten frame is bekleed met gips en daarna gestukt. Hierdoor ontstaat een koof voor de MD Strekmetaal panelen.

Bijzonder aan dit project is dat de panelen een breedte van meer dan 2 meter overspannen en hiervoor geen hulpconstructie is gebruikt. Dit is mogelijk omdat de panelen in de lengte 2 keer zijn omgezet. Hierdoor komt de sterkte uit het paneel en niet uit een hulpconstructie. Bovendien zijn de panelen eenvoudig te demonteren door deze omhoog te duwen en naar beneden te draaien. Zo kan een installateur makkelijk onderhoud verrichten aan de installatie die achter het plafond verwerkt is.

Aan het plafond prijkt MD Strekmetaal met het patroon MD Tau 50. Dit bestaat uit staal van 2 millimeter dik dat thermisch verzinkt is en een poederocating in een matte RAL-kleur 9004 heeft gekregen. Voor de keuze van het MD Strekmetaal patroon is gekeken naar de luchtdoorlaatbaarheid. Zo is de luchttoevoer optimaal in de ruimtes waar het MD Strekmetaal is verwerkt.

Foto's: Stijn Poelstra.

MD Strekmetaal

MD Strekmetaal wordt gemaakt door het gedeeltelijk insnijden en vervormen van een metalen plaat. Hierdoor ontstaan ruitvormige openingen die een gevel een transparante uitstraling geven. Het wordt ook wel strekstaal of gerekt metaal genoemd. Doordat er bij de vervaardiging, veelal in aluminium of staal, geen materiaal verloren gaat, is strekmetaal een economisch aantrekkelijk product als gevelbekleding of afsluiting.

Meer over MD Strekmetaal
MD Strekmetaal voor plafondtoepassing bij Nutreco in Amersfoort
Nutreco
MD Strekmetaal plafondtoepassing bij Nutreco te Amersfoort
Nutreco

In dit project zit verwerkt