NIEUWBOUW BETAP IN GENEMUIDEN

Architect: Mies Architectuur │ Opdrachtgever: Betap │ Gerealiseerd in: 2016

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Gevelbekleding Betap in Genemuiden

Wie aan Genemuiden denkt, denkt al snel aan tapijtfabricage. Sinds 1957 produceert Betap tapijten in haar fabriek in Genemuiden. Metadecor heeft voor haar nieuwe pand de gevelbekleding met MD Strekmetaal verzorgd.

In het pand is de productiefaciliteit uitgebreid, heeft de research- en developmentafdeling een nieuw kantoor gekregen en is er een nieuwe showroom gerealiseerd. Voor het MD Strekmetaal is als concept een donker gesloten volume gekozen, waarin een duidelijk herkenbare snede is gemaakt. De snede is van ander vakmateriaal vormgegeven en deze 'loper van tapijt' loopt door in het interieur van het gebouw.

Foto's: Harry Noback Architectuurfotografie.

MD Strekmetaal

MD Strekmetaal wordt gemaakt door het gedeeltelijk insnijden en vervormen van een metalen plaat. Hierdoor ontstaan ruitvormige openingen die een gevel een transparante uitstraling geven. Het wordt ook wel strekstaal of gerekt metaal genoemd. Doordat er bij de vervaardiging, veelal in aluminium of staal, geen materiaal verloren gaat, is strekmetaal een economisch aantrekkelijk product als gevelbekleding of afsluiting.

Meer over MD Strekmetaal
Betap
Betap
Betap

In dit project is verwerkt