NIEUWBOUW BETAP IN GENEMUIDEN

Architect: Mies Architectuur │ Opdrachtgever: Betap │ Gerealiseerd in: 2016

 

Deel dit project

 

Gevelbekleding Betap in Genemuiden

Wie aan Genemuiden denkt, denkt al snel aan tapijtfabricage. Sinds 1957 produceert Betap tapijten in haar fabriek in Genemuiden. Metadecor heeft voor haar nieuwe pand de gevelbekleding met MD Strekmetaal verzorgd.

In het pand is de productiefaciliteit uitgebreid, heeft de research- en developmentafdeling een nieuw kantoor gekregen en is er een nieuwe showroom gerealiseerd. Voor het MD Strekmetaal is als concept een donker gesloten volume gekozen, waarin een duidelijk herkenbare snede is gemaakt. De snede is van ander vakmateriaal vormgegeven en deze 'loper van tapijt' loopt door in het interieur van het gebouw.

Foto's: Harry Noback Architectuurfotografie.

 

MD Strekmetaal

MD Strekmetaal wordt gemaakt door het gedeeltelijk insnijden en vervormen van een metalen plaat. Hierdoor ontstaan ruitvormige openingen die een gevel een transparante uitstraling geven. Het wordt ook wel strekstaal of gerekt metaal genoemd. Doordat er bij de vervaardiging, veelal in aluminium of staal, geen materiaal verloren gaat, is strekmetaal een economisch aantrekkelijk product als gevelbekleding of afsluiting.

Meer over MD Strekmetaal
 
  • Ingang Betap Genemuiden gevel met MD Strekmetaal
    Betap
  • MD Strekmetaal detail gevelbekleding bij Betap in Genemuiden
    Betap
  • Detail gevelbekleding van MD Strekmetaal bij Betap in Genemuiden
    Betap
 

In dit project is verwerkt