18-juni-2020

PROJECT FELLENOORD VAN EGDE TECH EN UNSTUDIO AFGEROND

Project Fellenoord van Edge Tech en UNStudio afgerond
   

Het project Fellenoord in Eindhoven van EDGE (voorheen OVG Real Estate) en UNStudio is afgerond. Sinds november 2018 hebben we iedere dag aan dit project gewerkt. Nu anderhalf jaar later is het project helemaal afgerond en overgedragen aan onze opdrachtgever.

Omvangrijk project

Dit project is voor Metadecor een van de grootste en meest langlopende geweest. Projectleider Edwin Wesselink vertelt: “We hebben de afgelopen 1,5 jaar continu met een groot montageteam aan dit project gewerkt. De bovenbouw was redelijk recht toe recht aan en de montage verliep daardoor heel voorspoedig. In de onderbouw hadden we met meer verschillende hoeken en gevelbanden te maken, waardoor alle panelen uniek waren. Ook hebben we het MD Strekmetaal dubbel toegepast om een moire effect te creëren. In de engineeringsfase hebben we hier veel tijd en aandacht aan besteed, waardoor we minder tijd aan de montage kwijt waren. De laatste weken hebben we samen met de aannemer Jongen Bouwpartners en alle andere partijen met man en macht toegewerkt aan de oplevering.”

"Een project waar we met zijn allen heel tevreden op terug kunnen kijken."

Van binnen naar buiten

Naast de gevelbekleding aan de buitenzijde hebben we ook het interieur in het Atrium bekleed met MD Strekmetaal. Het Atrium is een belangrijke ontmoetingsplaats met een centrale ligging in het kantoorgebouw. Projectleider Edwin zegt: “Om te zorgen voor een goede akoestiek in de centrale hal hebben we akoestische isolatie achter het MD Strekmetaal aan wanden en plafonds toegepast. Dit project is een mooi voorbeeld dat ons product zowel binnen en als buiten goed toepasbaar is. Een project waar we met zijn allen heel tevreden op terug kunnen kijken.”

We bedanken Jongen Bouwpartners en alle andere partijen voor de fijne samenwerking tijdens dit project. 

Bekijk de projectpagina