POLESTAR SPACE IN ZWOLLE

Architect: BDG Architecten
Bouwpartij: Aan de Stegge Twello
Opdrachtgever: Polestar Nederland
Projectontwikkelaar: Jansen Vastgoed

Realisatie in: 2024 │ Impressies: BDG Architecten

Product: MD Flack
Bevestigingssysteem: MD Resto
Hoeveelheid: 1.350 m2
Oppervlaktebehandeling: Poedercoating
Materiaal: Aluminium composiet

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Strakke designgevel voor Polestar

Langs de A28, op het bedrijventerrein ten noorden van Zwolle, realiseert Polestar een nieuw belevingscentrum waar klanten de automodellen kunnen ervaren en op maat samenstellen. In deze minimalistische ruimte ‘space’, ontworpen door BDG Architecten, kunnen bezoekers terecht voor advies, service en het in ontvangst nemen van hun nieuwe voertuig. De witte designgevel, verzorgd door Metadecor, sluit perfect aan bij de strakke designfilosofie van Polestar.

De ‘space’ zal net als de andere vijf Nederlandse vestigingen met een digital-first benadering tot leven worden gebracht, waarbij er met interactieve displays keuzes gemaakt kunnen worden over het ontwerp van de verschillende modellen. BDG Architecten heeft de voorraad van de modellen op de tweede verdieping geplaatst, om de zichtbaarheid vanaf de A28 te verhogen, en het volume wat meer ‘body’ te geven. Aan de voorzijde zal een compleet transparante plint de showroommodellen laten zien.

De MD Flack panelen, gemaakt van aluminium composiet gecoat in RAL 9003, worden met het bevestigingssysteem MD Resto bevestigd. Dit betekent een blinde bevestiging met beddenhaken, waardoor de gevel zonder zichtbare schroeven minimalistisch blijft.

In dit project is verwerkt