20-augustus-2019

OPDRACHT VOOR INTERIEUR PROJECT FELLENOORD

Opdracht voor interieur project Fellenoord Eindhoven
   

Sinds eind 2018 zijn wij bezig met het project Fellenoord in Eindhoven. Wij hebben vele meters van zwarte strekmetaal panelen en koperen lamellen aan de gevel bevestigd. Nu hebben we ook opdracht gekregen om de balustraden en het Atrium te bekleden met onze producten MD Strekmetaal, MD Designperforatie en MD Flack. Een mooie interieurklus.

Van buiten naar binnen
In het Atrium, een centrale ontmoetingsplaats van het kantoorgebouw, gaan wij de plafonds, balustrades en binnenwanden bekleden met MD Strekmetaal in type MD Gate. Dit type MD Strekmetaal is hetzelfde model qua vorm als buiten, maar dan in een kleinere schaal. Ook hier weer uitgevoerd in aluminium met een mat zwarte poedercoating. De onderzijden van de trappen bekleden we met MD Flack panelen voorzien van dezelfde matte poedercoating.

Akoestiek
Het Atrium is voorzien van een glazen dak die rust op een staalconstructie. Deze constructie voorzien wij van panelen van MD Designperforatie. Het patroon en de grootte van de perforatie voeren we met minimale afmetingen uit. In het paneel assembleren vooraf een akoestisch paneel. De bekleding maken we in een V vorm met de punt naar beneden, zodat het geluid zoveel mogelijk wordt opgevangen door de akoestische isolatie. Achter het MD Strekmetaal plaatsen wij akoestische isolatie in zwarte kleur, zodat deze niet te zien is. Door de transparantie in het MD Strekmetaal paneel kan het geluid in het Atrium gedempt worden.

Detail interieur project Fellenoord Eindhoven

 

Detail interieur project Fellenoord

 

Ventilatie wegwerken
De panelen worden met het MD Verti systeem bevestigd aan de stalen achterconstructie. Wij realiseren een stalen constructie die ervoor zorgt dat de bekleding minimaal 500 mm naar buiten komt. Tussen de bouwkundige wanden en bekleding ontstaat een ruimte voor het verwerken van ventilatiebuizen. De onder en bovenzijde van deze banden bekleden we met MD Flack dezelfde kleur als de panelen. In de MD Flack bekleding maken we sparingen voor de ventilatie van de voorzieningen achter het MD Strekmetaal.

Meer over dit project?
Wil je meer weten over dit project? Bekijk dan onze projectpagina.

Naar onze projectpagina