19-december-2023

Metadecor bouwt aan iconen op Wisselspoor in Utrecht

Opnieuw een project voor Metadecor op het terrein van Wisselspoor in Utrecht, de voormalige Koninklijke Nederlandse Fabriek voor Werktuigen en Spoormaterieel. Na de oplevering van de inmiddels iconische parkeergarage, die is opgenomen in het architectuur jaarboek, gaan we nu een woongebouw bekleden met MD Strekmetaal. Deze keer wordt het materiaal niet gewalst, maar voorzien van een zetting die verwijst naar de kenmerkende zaagtanddaken van de industriële architectuur van de voormalige wagenmakerij.

Op hetzelfde terrein hebben we ook verschillende woningen voorzien van gevelbekleding, waarbij we onze producten MD Flack hebben gebruikt, uitgevoerd in geanodiseerd aluminium, en MD Shapes, toegepast op rond gebogen gevels. Laat je inspireren door een bezoek te brengen aan deze ontwikkeling en ontdek de mogelijkheden met onze producten.

Wisselspoor Parkeergarage MD Strekmetaal

Vorig jaar hebben wij een mini-excursie georganiseerd, en je kunt de informatie van de route die hierop te vinden is gebruiken. Hieronder hebben we een aantal links toegevoegd met meer informatie over de ontwikkelingen op Wisselspoor, met een bijdrage van Metadecor.

metadecor wisselspoor MD Shapes