07-november-2023

MD Strekmetaal voor het begroeien van gevels

Na jaren van groei kunnen wij nu de eerste beelden delen van onze groengevels. En dan kun je denken aan groengevels met zonne-energie. Ja, dat maken wij ook met ons product MD Fasolar. En ja, wij maken ook gevels met de mogelijkheid van beplanting in de cloud. Maar hier gaat het om de meest eenvoudige manier van groengevels, gevels die geschikt zijn voor begroeiing.

De Knoop in Utrecht - MD Strekmetaal - Groengevel - Metadecor - Foto 1

Een van onze referenties die we hebben geanalyseerd is de fietsenstalling De Knoop in Utrecht. Deze gevel is opgebouwd uit geperforeerde profielbeplating MD Shapes. Met vrije contouren is het MD Strekmetaal aangebracht. Deze panelen zijn bevestigd met behulp van het bekende MD Verti systeem. Hierdoor ontstaat er ruimte tussen de MD Shapes en het MD Strekmetaal. Het MD Strekmetaal is gemaakt van 2 mm dik aluminium en voorzien van een oppervlaktebehandeling van een tweelaagse poedercoating. Het type patroon dat hier is toegepast is MD Grafica.

Op het maaiveld zijn verschillende plantensoorten gebruikt, allemaal zelfhechtende of zelfslingerende klimplanten, zoals Fallopia aubertii (bruidssluier), Parthenocissus quinquefolia 'Engelmannii' (Wilde Wingerd) en Wisteria sinensis 'Prolific' (blauwe regen). Binnen 5 jaar heeft deze beplanting zich volledig verspreid over het MD Strekmetaal.

MD Strekmetaal - Metadecor - Bruidssluier - Fallopia - aubertiiBruidssluier fallopia aubertii

MD Strekmetaal - Metadecor - wilde - wingerd - parthenocissus - quinquefolia - engelmanWilde wingerd parthenocissus quinquefolia engelman

MD Strekmetaal - Metadecor - wisteria - sinensis - prolificWisteria sinensis prolific

De praktijkervaring leert ons dat dit met deze beplanting uitstekend verloopt, zelfs bij verschillende temperaturen van de gevel. Dankzij het type MD Strekmetaal, MD Grafica, en met verschillende contouren van de panelen kun je groene ontwerpen realiseren. Deze informatie vormt nieuwe gegevens voor onze ontwerptools van groene gevels. We delen deze graag met jou om de mooiste gevels te realiseren. Samen maken we groene gevels

Dit bericht is een van de reeks die wij de komende periode publiceren, met projecten van Metadecor met begroeiing. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen met innovatieve gevels van Metadecor.