16-juni-2020

IN GESPREK MET DANNY NOBACK

In gsprek met Danny 3 groot
   

Dit keer zijn we in gesprek gegaan met onze collega Danny Noback. Hij versterkt sinds eind 2019 ons montageteam als meewerkend voorman. Daarvoor werkte hij al drie jaar voor Metadecor als zzp’er. Zijn eerste klus was het appartementencomplex VanderMaelen in Brussel. Nu werkt hij op meerdere projecten waar hij je gelijk ook wat over vertelt.

Wat is jouw rol binnen Metadecor?

“In mijn rol als meewerkend voorman zorg ik ervoor dat de montage van onze projecten soepel verloopt. Ik geef collega’s instructies op de bouw en werk zelf ook actief mee aan de projecten. Voor de uitvoerder van de aannemer ben ik het aanspreekpunt op de bouw. Regelmatig heb ik overleg met de uitvoerder over de voortgang van het project om zo de planning en de verwachtingen helder te hebben.”

Wat vind jij het leukste aan jouw baan?

“Tijdens de montage van onze projecten loop je regelmatig tegen iets aan. Ik vind het leuk om dit allemaal in goede banen te leiden. Er heerst binnen Metadecor een hele collegiale sfeer. Iedereen staat voor elkaar klaar. Binnen het montageteam is er naast een goede werksfeer ook ruimte voor gezelligheid. Voor ons werk zitten we regelmatig in de kost en dan trek je buiten het werk ook veel met elkaar op.”

Waarin zit jouw uitdaging?

“Mijn uitdaging als meewerkend voorman is om te zorgen dat een project altijd door kan blijven gaan. Je probeert mogelijke obstakels van te voren te takelen en zo te zorgen dat het team aan het werk kan blijven. Als er zich dan toch iets voordoet waardoor we even niet verder kunnen, dan probeer ik dit zo snel mogelijk op te lossen. Het continu schakelen hierin vind ik erg leuk om te doen.”

In gesprek met Danny 2 groot

"Mijn uitdaging is om te zorgen dat een project altijd door kan blijven gaan. "

Welk rol speelt veiligheid binnen jouw functie?

“Veiligheid is onderdeel van ons dagelijks werk. Bij alles wat je doet maak je een weloverwogen beslissing of het de meest veilige manier van werken is. Zo check ik bij de opstart van een project op de bouw hoe veilig we met elkaar kunnen werken. Als er zaken zijn die veiliger kunnen, dan bespreek ik dit met de uitvoerder van de bouwplaats. En dit geldt ook voor mijn collega’s. Als er op een veiligere manier gewerkt kan worden, dan bespreken we dit met elkaar.”

Welke uitdagingen zitten er op dit moment in jouw projecten?

“Op dit moment werk ik aan drie projecten. Een project dicht bij huis is de Reevesluis in Dronten. Hier doen we de montage in meerdere etappes. Zo hebben we onder andere de technische ruimte van de sluis aangepakt. De meeste uren zitten voor mijn in het project Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) Amare in Den Haag en Ceva Logistics in Willebroek te België. Bij OCC realiseren wij een akoestisch plafond van MD Strekmetaal in de concertzaal. De montage hiervan is nog wel een uitdaging. Het is een kleine ruimte waar je op een hoge steiger moet werken en je werkt continu boven je hoofd. Bij Ceva zitten we in de opstartfase. We leveren daar een totaalpakket. Dit begint al met onze eigen bouwplaatsinrichting. Daarnaast maken we een staalconstructie voor de bestaande gevel, daaraan komt de MD Lamel gevel met looproosters ertussen met aansluitingen op de kozijnen. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee, maar dit maakt het werk juist zo veelzijdig.”