KANTOORGEBOUW CEVA LOGISTICS IN WILLEBROEK (BE)

Architect: Architectenburo L-arch │ Opdrachtgever: Mars Logistic Holding NV │
Gerealiseerd in: 2020 | Beelden: Koen Damme & Metadecor

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Rechtstreeks aan de opdrachtgever

Het oude kantoorgebouw Ceva Logistics in Willebroek (BE) ondergaat een complete revitalisatie om daarna klaar te zijn voor de toekomst. Metadecor heeft vanaf het begin van project met de architect meegedacht in het ontwerp van de gevel. Wij leveren onze producten rechtstreeks aan de opdrachtgever om het proces te optimaliseren en risico’s eerder te ondervangen.

Ceva Logistics MD Lamel Gevelbekleding van dichtbij

MD Lamel gevelbekleding

De huidige gevel van kantoorgebouw Ceva Logistics in Willebroek gaan wij rondom voorzien van MD Lamel uitgevoerd in wit gepoedercoat aluminium. De lamellen bestaat uit een speciaal profiel waarbij een elegante manier van bevestigen is ontworpen. Van binnenuit is het zicht op de bevestiging minimaal en van buiten is niets te zien. De afstand tussen de bestaande gevel en MD lamellen varieert tussen de 600mm en 1400mm. Hiertussen maken wij roosterpanelen om onderhoud achter de gevel mogelijk te maken.

Detail_Ceva_lamelllen

Gevelbekleding dient als zonwering

Per verdieping verspringt de gevel ten opzichte van elkaar, de openingen die hierdoor ontstaan worden dichtgemaakt door aluminium MD Flack panelen. De MD Lamel gevel is ontworpen als statische zonwering die bijdraagt aan de klimaatbeheersing van het gebouw. Wij leveren de complete stalen achterconstructie die bestaat uit vinnen als standhouders tussen de voorzetgevel en betongevel. Het aanzicht van het gebouw is ook vergroot door de gevelbekleding verder door te trekken dan het bestaande gebouw. Architectonisch worden de verhoudingen van het silhouet hiermee sterker ten opzicht van de omliggende bebouwing. Een bijkomend voordeel van deze constructie is dat er op twee verdiepingen een buitenterras is ontstaan. Ook realiseren we nog diverse dakopbouwen van MD Strekmetaal op het kantoorgebouw Ceva Logistics in Willebroek.

detail_ceva_lamellen

Als bouwpakket naar de bouwplaats

Alle producten die wij leveren komen op maat op de bouwplaats en zijn op een bepaalde manier gelabeld om het montageproces te versnellen. Hierdoor is de doorlooptijd op de bouwplaat minimaal. Op deze manier kunnen wij bepaalde risico’s vermijden en een hoge kwaliteit garanderen aan onze opdrachtgever.

Infosteel.be heeft een mooi artikel gewijd aan het nieuwe gebouw van Ceva met speciale aandacht voor de MD Lamellen gevel:

Artikel Infosteel
MD Lamel Gevelbekleding Ceva Logistics overview
Ceva in Willebroek
MD Lamel Gevelbekleding Ceva Logistics Willebroek Belgie looppaden onderhoud
Ceva in Willebroek
Ceva Logistics MD Lamel Gevelbekleding van dichtbij
Ceva in Willebroek
Rendering Ceva Logistics MD Lamel gevelbekleding close-up
Ceva in Willebroek
Rendering Ceva Logistics MD Lamel gevelbekleding
Ceva in Willebroek
Rendering Ceva Logistics MD Lamel gevelbekleding detail
Ceva in Willebroek

In dit project is verwerkt