MD Designperforatie
   

ONDERWIJS- EN CULTUURCOMPLEX AMARE IN DEN HAAG

Architect: JCAU Architects and Urbanists NOAHH NL Architects│ Opdrachtgever: Bouwcombinatie Cadanz
Beelden: Bouwcombinatie Cadanz - NOAHH | Network Oriented Architecture | Gerealiseerd in: 2020 |

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Concertzaal krijgt plafonds van MD Strekmetaal

Bouwcombinatie Cadanz (Boele & van Eesteren | Visser & Smit Bouw) realiseert het Onderwijs- en Cultuurcomplex Amare in Den Haag (OCC). Het OCC staat aan het Spuiplein midden in het centrum van Den Haag en wordt het nieuwe onderkomen van de stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium.

MD Strekmetaal

Het project heeft een hoge duurzaamheidsambitie en wordt BREEAM-NL Excellent gecertificeerd. We besteden dan met elkaar veel aandacht besteed aan het energie- en waterverbruik, materialisatie, welzijn van de gebruikers en de omgeving.

Onderwijs- en Cultuurcomplex Amare in Den Haag

Amare zelf heeft een verhoogde plint die begaanbaar is. Behalve de entree aan de Turfplaza is er een brede ingang aan de kant van het Spuiplein. Op de onderste lagen komen publieke ruimten. Het is dé plek voor ongedwongen ontmoetingen tussen de culturele instellingen die in het gebouw ‘wonen’ en hun bezoekers, maar ook voor ontmoetingen met het Haagsche publiek. De openheid van het gebouw wordt gereflecteerd door de ‘alzijdigheid’: Amare toont zich naar alle kanten. De Stadskantine vormt het hart van het gebouw en is open voor de bewoners, hun gasten, bezoekende gezelschappen en willekeurige voorbijgangers die er bijvoorbeeld een kop koffie willen drinken.

MD Designperforatie

Akoestisch plafond van MD Strekmetaal

In het Onderwijs- en Cultuurcomplex Amare in Den Haag bevinden zich een viertal zalen: de theaterzaal (1.500 personen), ensemblezaal (600 personen), repetitiezaal (200 personen) en concertzaal (2.500 personen). Alle zalen hebben hun eigen vorm en atmosfeer. De hoogwaardige afwerking moet voldoen aan hoge akoestische eisen. In de concertzaal past Metadecor een akoestisch plafond toe van MD Strekmetaal. Ook de staalconstructie waaraan het plafond bevestigd wordt, levert Metadecor.

Detail-plafond-strekmetaal-amare

Ook passen we MD Designperforatie toe aan de buik van het OCC. Het perforatiepatroon bestaat uit driehoeken, op bepaalde plekken zijn er minder driehoekjes uit het paneel gestanst. Dit is ook terug te zien op onderstaande foto, waarop ook onze collega Anne te zien is tijdens de montage van de aluminium gevelbekleding.

Montage buik OCC Amare Den Haag

MD Strekmetaal
OCC Amare in Den Haag
MD Designperforatie MD Strekmetaal
OCC Amare in Den Haag
Onderwijs en Cultuurproject Amare in Den Haag front view bekleden concertzaal
OCC Amare in Den Haag
MD Designperforatie
MD Designperforatie
MD Designperforatie
MD Designperforatie

In dit project is verwerkt