WONING K-14 ZEEBURGEREILAND IN AMSTERDAM

Architect: ArchitectBNA.NL │ Gerealiseerd in: 2017

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Project ‘Woning K-14’

Wonen tussen stad en water, dat kan op Zeeburgereiland in Amsterdam. Voor het project ‘Woning K-14’ heeft Metadecor verschillende materialen en technieken toegepast.

Tegen het houtwerk dat de aannemer heeft aangebracht, hebben onze monteurs een waterkerende folie verlijmd. Op deze folie hebben we een hulpconstructie in de vorm van het MD Verti systeem geplaatst, dat bestaat uit verticale gezette profielen. Hierdoor ontstaat een minimale afstand van het MD Strekmetaal tot aan de waterkerende folie. De hulpconstructie heeft dezelfde kleur als de folie, waardoor deze minimaal zichtbaar is. Om de doorboring van de folie volledig af te dichten, hebben we daarnaast tussen de hulpconstructie en waterkerende folie een tengelband aangebracht. Vervolgens zijn de MD Strekmetaal panelen geschroefd aan de hulpconstructie. De schroeven die we hebben gebruikt, zijn in dezelfde kleur als het MD Strekmetaal.

De ramen zijn rondom voorzien van dagkanten voor de afsluiting van het MD Strekmetaal. In deze dagkanten is het MD Apertura systeem verwerkt, waar de verticale schuifluiken in zitten. Zonwering is mogelijk door de luiken, die bovendien eenvoudig met de hand te bedienen zijn. Het MD Apertura systeem is zo ontwikkeld dat de panelen bij een openstaande positie haaks op de gevel staan en niet onder een schuine hoek. Tot slot zijn ook de dakkappen en overige zetwerken door Metadecor gerealiseerd.

Het MD Strekmetaal is van het type MD Ambasciata en is uitgevoerd in aluminium met een dikte van twee millimeter. De panelen zijn met de B-zijde van het materiaal als zichtkant bevestigd. De lange diagonaal van het materiaal is horizontaal en afwaterend bevestigd. De panelen zijn voorzien van RAL-kleur 9006 en de overige materialen, zoals de zetwerken en de hulpconstructie, zijn in de RAL-kleur 7021.

MD Strekmetaal

MD Strekmetaal wordt gemaakt door het gedeeltelijk insnijden en vervormen van een metalen plaat. Hierdoor ontstaan ruitvormige openingen die een gevel een transparante uitstraling geven. Het wordt ook wel strekstaal of gerekt metaal genoemd. Doordat er bij de vervaardiging, veelal in aluminium of staal, geen materiaal verloren gaat, is strekmetaal een economisch aantrekkelijk product als gevelbekleding of afsluiting.

Meer over MD Strekmetaal
Woning K-14 Zeeburgereiland
Woning K-14 Zeeburgereiland
Woning K-14 Zeeburgereiland

In dit project is verwerkt