WINKELCENTRUM EMMAPLEIN IN ZEIST

Architect: bureau berndsen │ Opdrachtgever: Akor bouw │ Gerealiseerd in: 2016

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Bijzonder plafond voor winkelcentrum Emmaplein

Het centrum van Zeist heeft verschillende winkelstraten met elk hun eigen karakter. Winkelcentrum Emmaplein maakt deel uit van het bekende 'Zeister winkelrondje'.

Metadecor heeft met het MD Verti principe en MD Strekmetaal gevel- en plafondbekleding gerealiseerd. Achter het MD Strekmetaal in het plafond is in de hulpconstructie van het systeem led-verlichting toegepast. Deze verlichting is speciaal ontwikkeld voor deze toepassing: het licht wordt diffuus achter het Strekmetaal verdeeld. De lichtbron is hierdoor niet waarneembaar.

De kleur van het MD Strekmetaal is AluBRASS04 en de schroeven waarmee de panelen zijn bevestigd hebben dezelfde kleur. De panelen zijn van geanodiseerd aluminium en zijn 2 millimeter dik.

MD Strekmetaal

MD Strekmetaal wordt gemaakt door het gedeeltelijk insnijden en vervormen van een metalen plaat. Hierdoor ontstaan ruitvormige openingen die een gevel een transparante uitstraling geven. Het wordt ook wel strekstaal of gerekt metaal genoemd. Doordat er bij de vervaardiging, veelal in aluminium of staal, geen materiaal verloren gaat, is strekmetaal een economisch aantrekkelijk product als gevelbekleding of afsluiting.

Meer over MD Strekmetaal
Voorbeeld van een plafond met strekmetaal en ledverlichting bij het Winkelcentrum aan het Emmaplein in Zeist
Winkelcentrum Emmaplein
Voorbeeld van een strekmetaal plafond systeem met led verlichting voor het winkelcentrum aan het Emmaplein in Zeist
Winkelcentrum Emmaplein

In dit project is verwerkt