STATION IN ALKMAAR

Architect: VenhoevenCS architecture + urbanism │ Opdrachtgever: Strukton │ Gerealiseerd in: 2015

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

MD Designperforatie en MD Strekmetaal voor nieuw station

Het stationsgebied van Alkmaar heeft een flinke metamorfose gekregen. Het station is hiermee weer een mooie entree van de stad geworden, met onder meer een groter, groener en overzichtelijker voorplein. De oude stationstunnel is gesloten en daarvoor in de plaats is een traverse gekomen die het station veel toegankelijker maakt. Ook is de transfer tussen trein, bus, taxi en fiets verbeterd. Daarnaast is het aantal fietsenstallingen op het station uitgebreid.

Metadecor realiseerde de gevel van de traverse met MD Designperforatie. Geen paneel is hierbij hetzelfde en alle panelen samen vormen een afbeelding.

Verder heeft Metadecor de gevels en hekwerken van de fietsenstalling en de commerciële zone met MD Strekmetaal gerealiseerd. Hier zijn verschillende types MD Strekmetaal met grote mazen toegepast.

MD Strekmetaal

MD Strekmetaal wordt gemaakt door het gedeeltelijk insnijden en vervormen van een metalen plaat. Hierdoor ontstaan ruitvormige openingen die een gevel een transparante uitstraling geven. Het wordt ook wel strekstaal of gerekt metaal genoemd. Doordat er bij de vervaardiging, veelal in aluminium of staal, geen materiaal verloren gaat, is strekmetaal een economisch aantrekkelijk product als gevelbekleding of afsluiting.

Meer over MD Strekmetaal
Detail van de gevels met MD Strekmetaal en MD Designperforatie op Station Alkmaar
Station in Alkmaar
Overzichtsfoto van het Station in Alkmaar uitgerust met strekmetalen gevelbekleding
Station in Alkmaar
Station Alkmaar uitgerust met aluminium panelen strekmetaal
Station in Alkmaar

In dit project is verwerkt