STATION BLAAK IN ROTTERDAM

Architect: studioSK │ Opdrachtgever: Knipscheer Rail-Infra │ Gerealiseerd in: 2018

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Kolom knapt helemaal op door MD Shapes panelen met led-verlichting

Zo mooi afgewerkt als de omgeving van de Markthal in Rotterdam is, zo chaotisch is het rond het ov-knooppunt Blaak. Het, in 1993 gebouwde ondergrondse, Station Blaak in Rotterdam was toe aan een opknapbeurt. Van onoverzichtelijke fietspaden en sombere tramhaltes naar meer structuur en aantrekkelijke perrons. 

De vorm van een zandloper
In de hal van Station Blaak in Rotterdam stond een brede kolom die behoorlijk het zicht belemmerde. De Architect wilde daarom met de nieuwe kolom meer zicht creëren. En zorgen dat er geen blinde hoeken meer waren. Hij bedacht daarom een kolom met smallere contouren in de vorm van een zandloper.

VoorStation Blaak Rotterdam Kolom voorzien van MD Shapes panelen
NaOmbouw kolom MD Shapes Station Blaak Rotterdam

Dubbel gekromde panelen
Als eerste is de omhulzing van de oude kolom door Metadecor verwijderd en vervolgens is er een constructie van horizontale en verticale balken gemaakt. Hierop zijn de dubbel gekromde panelen, oftewel MD Shapes, aangebracht. De MD Shapes panelen zijn gemaakt van aluminium en hebben vervolgens een witte poedercoating gekregen. Door het MD Apertura systeem, beweegbaar bevestigingssysteem, kan de luik worden geopend. De luik is vervolgens gemonteerd met een gasveer, zodat deze tijdens het onderhoud open kan blijven staan.

Verlichting maakt het af
Als laatste is op iedere horizontale en verticale balk led-verlichting geplaatst. Dit geeft de kolom een futuristische uitstraling en maakt het geheel helemaal af. De nieuwe kolom springt nu bij de vele bezoekers op Station Blaak in Rotterdam direct in het oog. En heeft al vele positieve reacties ontvangen.

 

Station Blaak Rotterdam MD Shapes
Station Blaak in Rotterdam
Led-verlichting MD Shapes Station Blaak Rotterdam
Station Blaak in Rotterdam
Ombouw kolom MD Shapes Station Blaak Rotterdam
Station Blaak in Rotterdam

In dit project is verwerkt