SPORTACCOMMODATIE 'T HAZZO IN WAALRE

Architect: De Twee Snoeken│ Opdrachtgever: Bouwbedrijf van Gerven
 Gerealiseerd in: 2022

Product: MD Designperforatie DE130
Materiaal: Aluminium, poedercoating corten-look
Hoeveelheid: 106 m²

Product: MD Strekmetaal Esperia
Materiaal: Aluminium, poedercoating corten-look
Hoeveelheid: 236 m²

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

De gevel geeft het duidelijk aan: dit is een sporthal. In Waalre, een gemeente vlak onder Eindhoven, is er gebruik gemaakt van MD Designperforatie om sportende figuren uit te tekenen in de gevel. Sportaccommodatie ’t Hazzo is niet altijd enkel een sporthal geweest, want het zalencentrum dat voorgaand hiermee gekoppeld was, is tegen de vlakte gegaan. De nieuwe gevel met een voetballer, een acrobaat, een hockeyspeler en een volleyballer geeft duidelijk aan dat dit geen zalencentrum meer is, maar het centrum om - onder andere - deze sporten te beoefenen.

In overleg met de gebruikers is de hal opnieuw ingedeeld, en is er een nieuwe gevel aangekomen waarbij op een bijzondere manier gebruik wordt gemaakt van MD Designperforatie. De figuren maken gebruik van verschillende grootten perforaties, waardoor het contrast in het figuur zichtbaar blijft.

Zowel het MD Strekmetaal als de MD Designperforatie panelen zijn gecoat in een corten-look poedercoating, die de kleuren en het reflectiepatroon van cortenstalen panelen benaderen zonder te maken te hebben met het gewicht of de oxidatie van écht cortenstaal.

De 106 m² aan MD Designperforatie is bevestigd middels het semi-blinde MD Mezzo systeem, bestaande uit aluminium profielen en montagebeugels. Voor het strekmetaal wordt er gebruikt gemaakt van het zichtbare MD Verti principe, bestaande uit aluminium omega- en Z-profielen. De laagbolkopschroeven hiervoor worden in een bijpassende kleur gepoedercoat om het op te laten gaan in het geheel.

Sportaccommodatie 't Hazzo in Waalre
Sportaccommodatie 't Hazzo in Waalre
Sportaccommodatie 't Hazzo in Waalre
Sportaccommodatie 't Hazzo in Waalre

In dit project is verwerkt