ROSIERVANDENBOSCH IN SCHELLUINEN

Architect: Architéma Architectuurstudio │ Opdrachtgever: Remco Ruimtebouw │ Gerealiseerd in: 2013

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Blikvanger met MD Strekmetaal

De nieuwbouw voor Rosiervandenbosch is een beeldbepalend gebouw voor het transportcentrum in Schelluinen, aan de westkant van Gorinchem. Direct aan de hoofdontsluitingsweg van het gebied en langs de N216 staat een blikvanger die de entree markeert. Deze uitkragende, witte luifel van maar liefst 25 meter, slechts gedragen door één vakwerkkolom, lijkt te zweven boven een podium aan het water.

De kolom is bekleed met glanzend aluminium geanodiseerd MD Strekmetaal en vormt ‘s avonds een semi-transparant lichtobject, waar trucks omheen gepresenteerd worden. De panelen van MD Strekmetaal zijn in een radius uitgevoerd van ongeveer 1500 meter.

MD Strekmetaal

MD Strekmetaal wordt gemaakt door het gedeeltelijk insnijden en vervormen van een metalen plaat. Hierdoor ontstaan ruitvormige openingen die een gevel een transparante uitstraling geven. Het wordt ook wel strekstaal of gerekt metaal genoemd. Doordat er bij de vervaardiging, veelal in aluminium of staal, geen materiaal verloren gaat, is strekmetaal een economisch aantrekkelijk product als gevelbekleding of afsluiting.

Meer over MD Strekmetaal
Voorkant van het pand RosiervandenBosch dat uitgerust is met MD Strekmetaal gevelbekleding in de vorm van een luifel en een vakwerkkolom
Rosiervandenbosch
Vooraanzicht bij avond van het pand RosiervandenBosch voorzien van een MD Strekmetaal luifel en vakwerkkolom
Rosiervandenbosch
Zijaanzicht van het pand Rosiervandenbosch in Schelluinen dat uitgerust is met een witte luifel van MD Strekmetaal
Rosiervandenbosch

In dit project is verwerkt