REINIER DE GRAAF GASTHUIS IN DELFT

Architect: EGM│ Opdrachtgever: Aan de Stegge
Gerealiseerd in: 2020 | Beelden: EGM

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Bouw OK-complex op bezoekersparkeergarage Reinier de Graaf Gasthuis 

In september 2019 is de bouw van een kleinschalig, modern dagbehandelingscentrum op het dak van de bezoekersparkeergarage bij het Gasthuis in Delft gestart. Het gaat om een uitbreiding van het huidige operatiekamercomplex in het Gasthuis. Onlangs is de aansluiting voor de loopbrug naar het ziekenhuis gemaakt waarover het OK-personeel straks makkelijk van het ene naar het andere operatiekamercomplex kan lopen. Dit is ook te zien in het filmpje dat recent gemaakt is.

 

Manager OK-complex Caroline van Herpen is onder de indruk: “Ik kan niet wachten totdat het complex open gaat. Er is goed over nagedacht en we hopen dat de patiënten straks tevreden zijn over het nieuwe centrum.” Ondertussen werkt de aannemer verder aan de opbouw van het nieuwe complex op de parkeergarage, waar 2 operatiekamers met een recoveryafdeling, 12 dagverplegingsbedden en -stoelen en 6 stoelen voor oogingrepen komen.

 

Vanaf begin 2021

Patiënten kunnen hier vanaf begin 2021 terecht voor geplande ingrepen die plaatsvinden in dagbehandeling. Deze OK-capaciteit is nodig omdat de huidige operatiekamers in Voorburg komen te vervallen. Door de veranderende zorgvraag en technologische ontwikkelingen heeft het Reinier de Graaf ziekenhuis besloten om de zorg meer te gaan concentreren. Zo verplaatsen we de zorg en ingrepen waar een ziekenhuisopname voor nodig is naar onze hoofdlocatie in Delft. In de te realiseren nieuwe polikliniek in Voorburg (opening eind 2021) en het bestaande behandelcentrum in Naaldwijk behouden we moderne poliklinieken waar patiënten terecht kunnen voor spreekuren, controles en diagnostiek.

Reinier de Graaf Gasthuis in Delft

In dit project is verwerkt