Zijdebalen Paviljoen strekmetaal panelen zijkant groen
   

Paviljoen Zijdebalen in Utrecht

Architect: Rijnboutt │ Opdrachtgever: Van Wijnen │ Gerealiseerd in: 2019

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Het hart van Zijdebalen

Rijnboutt heeft voor Hurks en Van Wijnen de openbare ruimte ontworpen voor de nieuwe woonwijk Zijdebalen in Utrecht. Deze woonwijk is gerealiseerd op het terrein van de voormalige houthandel Jongeneel net ten noorden van het centrum van Utrecht. Er zijn in totaal 500 woningen gerealiseerd. De inrichting van het centrale plein is prettig en zorgvuldig. De grote ruimte is opgedeeld in kleine groenvakken met zitranden en een verlaagde speelruimte. Het plein heeft een speels lijnenspel in de bestrating en goten. Hierdoor ontstaan intieme hoekjes en fijne plekken om te zitten.

Als onderdeel van de openbare ruimte heeft Rijnboutt in het hart van de woonwijk, op het centrale plein, een horeca paviljoen ontworpen. Het transparante paviljoen is gerealiseerd en heeft een hoogwaardige uitstraling met verduurzaamde houten kozijnen en luifel en een groendak. En een bijzondere en opvallende gevel.

Lees het artikel op Architectenweb

 

Detail gesublimeerde panelen Paviljoen Zijdebalen

Gesublimeerde panelen van MD Strekmetaal

Voor het horeca paviljoen hebben wij aluminium gevelpanelen gerealiseerd in MD Strekmetaal. Deze panelen zijn gepoedercoat en vervolgens gesublimeerd met afbeeldingen van de bemuurde Weerd, wat stamt uit de jaren 1300. Zo brengt het nieuwe horeca paviljoen ook een stukje historie met zich mee. De panelen van MD Strekmetaal zijn bevestigd met het zichtbare bevestigingssysteem MD Verti. We hebben ook beweegbare delen toegepast en deze zijn bevestigd met MD Apertura.

Meer weten over sublimeren?
Zijdebalen Paviljoen strekmetaal panelen
Paviljoen Zijdebalen
Zijdebalen Paviljoen strekmetaal panelen patroon
Paviljoen Zijdebalen
Zijdebalen Paviljoen gesublimeerde strekmetaal panelen patroon
Paviljoen Zijdebalen
Zijdebalen Paviljoen strekmetaal panelen patronen gesublimeerd
Paviljoen Zijdebalen

In dit project is verwerkt