PARKEERGARAGE ASML IN VELDHOVEN

Architect: Arcadis │ Opdrachtgever: BMV│ Gerealiseerd in 2019

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Parkeergarage met 3000 parkeerplaatsen

ASML is een Nederlands hightech concern met 50 vestigingen in Europa, Amerika en Azië. Het hoofdkantoor is gevestigd in Veldhoven. Het is een van de belangrijkste leveranciers van machines voor de halfgeleiderindustrie, in het bijzonder steppers en scanners, die worden gebruikt bij het maken van chips. Deze integrated circuits (IC’s of chips) zijn terug te vinden in alle denkbare elektronische apparatuur: van computers tot draagbare telefoons, van robots tot chipcards, van vliegtuigen tot auto’s. Chips die steeds kleiner en steeds sneller gemaakt moeten worden.

ASML-parkeergarage-strekmetaal-metadecor

Gevel met open karakter voor Parkeergarage ASML in Veldhoven
Sinds 1996 is het bedrijf bezig een omvangrijk fabriekscomplex gefaseerd te realiseren, bestaande uit productieruimten, cleanrooms, magazijnen, kantoorgebouwen en een parkeergarage. Daarbij hebben zij hun partner gevonden in Arcadis. Arcadis heeft met de constructie van het fabriekscomplex zelfs de Nationale Staalprijs in de wacht gesleept. Voor de gevel van de parkeergarage is de beste oplossing gevonden in MD Strekmetaal type MD Coliseum. 

MD-coliseum-asml-strekmetaal-parkeergarage

Het open karakter van dit type strekmetaal zorgt voor voldoende ventilatie en daglicht in de parkeergarage. De aluminium strekmetalen panelen bevestigen wij blind met MD Resto aan de bestaande staalconstructie. Ook leveren wij de balustrades voor de parkeergarage AMSL in Veldhoven.

Detail-strekmetaal-bevestiging-asml-parkeergarage Detail-strekmetaal-bevestiging-asml-parkeergarage etail-strekmetaal-bevestiging-asml-parkeergarage

De gevel bedraagt 5381m² MD Strekmetaal waarbij de panelen telkens gedraaid worden toegepast. Door de verschillende inkijkrichtingen van het strekmetaal lijkt het net of de panelen twee kleuren hebben. Maar alle panelen zijn hetzelfde gekleurd. 

groengevel-strekmetaal-planten

hoekoplossing-gevel-strekmetaal

ASML-parkeergarage-strekmetaal-metadecor

ASML-parkeergarage-strekmetaal-metadecor

ASML-parkeergarage-strekmetaal-metadecor

In dit project is verwerkt

Altijd op de hoogte blijven van nieuwe projecten?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Zo kun je inspiratie opdoen vanuit je luie stoel. In ons privacy statement lees je hoe wij omgaan met gebruikersgegevens.

Schrijf je in