OLD TOWN COURT IN PRAAG, TSJECHIË

Architect: Ricardo Bofill │ Opdrachtgever: Around Inside │ Gerealiseerd in: 2015

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Designperforatie voor Old Town Court

Een deel van de aantrekkingskracht van het historische centrum van Praag zijn de vele architectonische variaties die juweeltjes van binnenplaatsen en tuinen verhullen. Een voorbeeld van zo’n complex is het Old Town Court in Praag. Hier zijn de renovatie voor vier oude gebouwen en de aanleg van een nieuw gebouw uitgevoerd.

Ricardo Bofill, de uit Barcelona ingehuurde architect voor de renovatie, beschreef Old Town Court als "een levendige getuigenis van de architectonische ontwikkeling van Praag," maar hij merkte op dat het werken met de bestaande structuren bemoeilijkt wordt door de beslissingen wat er behouden en wat gesloopt moet worden. "Het vinden van de balans is altijd de grootste uitdaging," zei hij. Het voltooide project bedraagt drie of vier rijtjeshuizen, afhankelijk van de verkoop, elk met een eigen tuin. Er zullen ook drie appartementen in het nieuwe gebouw komen en vijf in de gerenoveerde gebouwen, variërend in grootte van 131 vierkante meter tot 412 vierkante meter.

Designperforatie Old Town Court

Metadecor is benaderd voor de realisatie van de organische gevel van een nieuw gebouw in de binnentuin. Met designperforaties wordt het organische patroon overgezet in de panelen van aluminium. Alle geperforeerde panelen samen vormen het beeld uit de impressie. Naast de ondersteuning in de ontwerpfase, heeft Metadecor de productie en montage van dit prachtige project in de binnenstad van Praag op zich genomen.

Old Town Court
Old Town Court
Old Town Court
Old Town Court
Old Town Court

In dit project is verwerkt