MFSA De Braak MD Lamel
   

MULTIFUNCTIONELE SPORTACCOMODATIE CAMPUS DE BRAAK IN HELMOND

Architect: MoederscheimMoonen Architects | Opdrachtgever: Wijnen Bouwgroep B.V. Someren
Realisatie in: 2023

Toepassing: gevelbekleding
Product: MD Lamel
Hoeveelheid: 2.589 m2
Materiaal: Aluminium
Oppervlakte behandeling: anodisatie 60µm in 20µm in standaard anodiseerkleur AluGold03 (E6)

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Een sterke eenheid

Multifunctionaliteit staat centraal bij het nieuwe stadion in Helmond. De campus wordt de thuisbasis van Helmond Sport en de Praktijkschool Helmond. Ook komt er een NOC*NSF sporthal (fusie van het Nederlands Olympisch Comité en de Nederlandse Sport Ferderatie), enkele gymzalen en een accommodatie voor SV de Braak en JVDI de Fysioclub.

MFSA De Braak MD Lamel

De MD Lamel ‘gordijngevel’ brengt het totaal bij elkaar waardoor het gebouw een sterke eenheid uitstraalt. Dit gordijn wordt vormgegeven door krachtige, goudbruine gevelstijlen die het gebouw statuur en dynamiek geven. Deze gevelstijlen staan los van de fysieke gevel en geven het gebouw een iconisch uitlopende hoofdvorm. Ze bewegen mee met de entreeopeningen in de gevels en de diverse toegangen naar het stadion en versterken daarmee de dynamiek van het geheel.

Montage en specificaties

Het MD Lamel type LA200 bestaat uit aluminium profielen met afmetingen van 300x100x3 mm. De lamellen zijn verticaal gemonteerd met een hart-op-hartafstand van ongeveer 1.500 mm. We voorzien de lamellen van de benodigde bevestigingspunten, zodat ze stevig aan de gevel kunnen worden bevestigd. Ze hebben een anodisatie van 60µm in 20µm in de standaard anodiseerkleur AluGold03 (E6). Dit zorgt voor een duurzame en corrosiebestendige afwerking van het aluminium.

MFSA De Braak MD LamelBij dit type MD Lamel leveren we afdekplaatjes en bevestigingsmiddelen. Deze zijn van roestvrij staal (RVS) A2 en hebben dezelfde kleur als de lamellen. RVS A2 is een veelgebruikt materiaal dat bestand is tegen corrosie en weersinvloeden. De maximale lengte van de lamellen is 8.750 mm. We snijden ze op maat overeenkomstig de specifieke afmetingen van de gevel.

MFSA De Braak MD Lamel

In dit project is verwerkt