Kantoor Routz MD Designperforatie
   

KANTOOR ROUTZ IN ECHT

Architect: ARCHION bouwmeesters & architecten│ Opdrachtgever: Cordeel Geelen B.V.│Gerealiseerd in: 2023

Toepassing: Gevelbekleding
Product: MD Designperforatie type MD DE110 en MD DE130
Hoeveelheid: 1.820 m2
Materiaal: Aluminium
Oppervlakte behandeling: Anodiseren 20 µm, Code VB6 A20. Gevel- en plafondpanelen B.G.: AluBronze 03. Loggia wand- en plafondpanelen: AluGold 02.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Broedplaats voor geavanceerde ICT-technologieën

Bij Routz BV draait alles om netwerkinfrastructuur, netwerkengineering, ICT en de bijbehorende architectuur. Hier beschikken ze over een schat aan expertise. Routz is de absolute autoriteit op het gebied van netwerkinfrastructuur binnen de ICT. Hun team bestaat voornamelijk uit ingenieurs die de ins en outs van ICT-technologie als geen ander beheersen.

Het bedrijf is gevestigd in het Businesspark Midden-Limburg, gelegen in de gemeente Echt-Susteren. Hier hebben ze alle ruimte om hun onderneming verder te laten floreren. Met een royaal perceel van ongeveer 4.350 m² biedt dit businesspark de mogelijkheid om een nieuw, duurzaam bedrijfspand te bouwen. Dit pand zal niet alleen dienen als broedplaats voor steeds geavanceerdere ICT-technologieën, maar ook als een centrum voor educatie en training. Bij Routz BV brengen ze de toekomst van ICT binnen handbereik.

Plafonds, patio's en gevels

Metadecor verzorgt de complete gevelbekleding van het nieuwe gebouw. De betonnen plafonds worden geïsoleerd met 140 mm dik hardschuim met een aluminium cachering, wat een RD-waarde van 6,35 m² K/W oplevert. De naden en bevestigingen worden afgedicht met aluminium tape en er wordt akoestische isolatie van polyesterwol met een dikte van 15 mm en brandklasse B en druppelklasse D0 aangebracht aan het plafond.

De gevelpanelen worden gemonteerd met behulp van het MD Mezzo hulpconstructiesysteem, voorzien van poedercoaten 1-laags 80 µm in RAL 7021 - Zwartgrijs. Deze hulpconstructie is verstelbaar om eventuele onregelmatigheden in de bouwconstructie op te vangen, en om koudebruggen te minimaliseren wordt Schock IsoTherm gebruikt.

Isolatie

De gevels worden geïsoleerd met minerale wol, ook bekend als glaswol, met een dikte van 180 mm en een RD-waarde van 5,60 m² K/W. Dit gebeurt met isolatiepluggen aan het betonnen casco. Over de isolatie wordt een waterkerende laag aangebracht met UV-bestendige gevelfolie. In de isolatie zijn verduurzaamde houten profielen geïntegreerd voor de bevestiging van het MD Mezzo-bevestigingssysteem om koudebruggen te minimaliseren.

MD Designperforatie panelen

Zowel de plafonds als de gevels worden bekleed met MD Designperforatie van de types MD DE110 en MD DE130. Deze panelen zijn vervaardigd uit 3 mm dik aluminium en hebben zettingen rondom voor extra sterkte en een gedeeltelijk verborgen bevestiging. De panelen hebben een T-steek perforatie met ongeveer 1.800 gaatjes per vierkante meter en zijn geanodiseerd met een oppervlakte van 20 mμ. Voor de gevel- en plafondpanelen op de begane grond wordt de kleur AluBronze 03 gebruikt, en voor de Loggia wand- en plafondpanelen de kleur AluGold 02 wordt toegepast. Het geveloppervlak bevat een abstracte weergave van een wolkenpatroon.

We werken met zetwerken voor muurafdekkers, waterslagen, dakranden en dagkanten. Deze zetwerken zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium AW5005 van 2/3 mm dikte en zijn geschikt voor anodisatie. We zorgen voor de nodige zettingen in het materiaal en brengen een anodisatielaag aan van 20 µm in de standaard anodiseerkleur. Bovendien leveren we deze zetwerken compleet met klangen en bevestigingsmiddelen van roestvrijstaal (RVS) A2 in bijpassende kleur. Het resultaat is niet alleen functioneel maar ook esthetisch aantrekkelijk.