KANTOOR MELISANA IN EVERE, BELGIË

Architect: Schellen Architecten bvba │ Opdrachtgever: Van Roey │ Gerealiseerd in: 2016

 

Deel dit project

 

Nieuw energiezuinig kantoor Melisana

Bij het ontwerpconcept voor het kantoor van geneesmiddelenfabrikant Melisana in het Belgische Everen staat duurzaamheid centraal. De aanblik van het kantoor wordt sterk bepaald door de beweegbare glazen lamellen, waarbij de folie tussen de lamellen in koper is. Functioneel houden de lamellen een te veel aan zonnewarmte en storend zonlicht tegen. Esthetisch zorgen ze voor een steeds wijzigende en schitterende uitstraling. Het gebouw licht op volgens de stand van de zon waardoor de aanblik voortdurend verandert. Dit is een uitstekende oplossing om de zon te weren en oververhitting van het gebouw tegen te gaan zonder donkere werkplekken te moeten creëren gedurende de zomermaanden. Bovendien geeft dit een mooie koperen gloed in de gevel zodra de zon ondergaat.

Metadecor realiseerde de witte gevelbekleding bestaande uit een isolatielaag, aluminium cassettes en een dakopbouw bestaande uit sandwichpanelen.

 
  • MD Flack gevelbekleding MD Flack facade
    Melisana in Evere
 

In dit project is verwerkt