ERASMUS HOGESCHOOL IN BRUSSEL

Architect: B-architecten│ Opdrachtgever: Erasmushogeschool Brussel│ 
Beelden: Metadecor & Burowit | Gerealiseerd in: 2020 

Product: MD Strekmetaal
Materiaal: Aluminium
Type: MD Academy 115x48 – 20x2
Hoeveelheid: 600 m²

Uitvoering:
MD Strekmetaal panelen bevestigd met het MD Verti systeem. Dit is een zichtbare bevestiging waarbij het paneel van MD Strekmetaal wordt bevestigd met een laagbolkopschroef aan het kokerprofiel. Door temperatuurverschillen krimpt het systeem en zet het uit. Dat vangen we op met sleufgaten in de stelbeugel. Dit houdt het paneel met MD Strekmetaal onder alle omstandigheden strak.

Oppervlaktebehandeling en kleur:
Poedercoaten RAL 9006 – Glansgraad 30%

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Prominent en transparant

De nieuwe campus, ontworpen door B-architecten, ligt vlakbij de luxe winkelstraat Dansaertstraat in het centrum van Brussel en biedt plaats aan meer dan 1000 studenten. Het gebouw bestaat uit drie delen: een getransformeerd pakhuis, een stuk nieuwbouw en de verkeersruimtes, die het pakhuis en de nieuwbouw verbinden. De nieuwbouw is bekleed met MD Strekmetaal, waardoor de ruimtes van buitenaf goed zichtbaar zijn. De textuur van het MD Strekmetaal en de aluminium kleur van de panelen vormen een mooi contrast met het metselwerk. In de nieuwbouw is veel glas toegepast, wat van buiten uitzicht biedt op de binnenkant van het gebouw.

Erasmus Hogeschool Brussel MD Strekmetaal

Het gebouw heeft twee aula's, 40 vaklokalen, lerarenkamers, een studielandschap, een bibliotheek, een cafetaria en meerdere zithoeken en terrassen. De constructie van de campus is prominent en transparant met een robuuste, open afwerking. Op de begane grond is een overdekt recreatieterrein. Deze royale binnenruimte staat in verbinding met het plein voor het gebouw. De meeste openbare ruimtes, zoals de studentenkantine, bibliotheek, studentenadministratie en enkele ontmoetingsplekken, grenzen aan het recreatiegebied. Door de volledig glazen gevel heeft het gebouw een open karakter richting het plein en de hele buurt.

Erasmus Hogeschool Brussel MD Strekmetaal

Verbinding

Op het binnenterrein plaatste Metadecor een harmonica toegangspoort. De voorgevel, die aansluit op het plein, vouwt open. De deuren bestaan uit een aluminium frame met MD Strekmetaal panelen. Als de poort dicht zit, verbindt de transparantie van de panelen de openbare en semi-openbare ruimte. De harmonica toegangspoort en de gevels waren een uitdagend project voor de innovatieve en hoogwaardige producten van Metadecor. Het MD Apertura-systeem en het MD Verti-bevestigingssysteem zorgen voor een unieke uitstraling van het gebouw.

Erasmus Hogeschool Brussel MD Strekmetaal

In dit project is verwerkt