APPARTEMENTEN VRANGENDAEL IN SITTARD

Architect: SeC architecten │ Opdrachtgever: BAM Wonen │ Gerealiseerd in: 2017

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Balkons met doorvalbeveiliging van MD Strekmetaal

Een nieuwe toevoeging voor een ouder gebouw, dat hebben we met balkons gerealiseerd bij appartementencomplex Vrangendael in Sittard. Zo kan het gebouw weer jaren mee. Voor de balkons hebben we in samenwerking met BAM Wonen een blind bevestigingssysteem op basis van het MD Resto principe ontwikkeld.

Eerst zijn de oude balkonconstructies van het complex gezaagd. Ondertussen hebben onze monteurs aan de grond de balkons gemonteerd. Vervolgens zijn de balkons in één geheel aan het gebouw gehesen.

De staanders zijn bevestigd op een prefab betonplaat van 160 millimeter. Hierover is een leuning uit één stuk vastgemaakt. De panelen zijn daarna opgehangen volgens het MD Resto principe.

De MD Strekmetaal panelen zijn met de lange diagonaal richting op z’n kant gemonteerd. Hierdoor ontstaat er een mooie dynamiek vanaf het straatbeeld. Ook wordt de privacy op het balkon gewaarborgd. Bovendien zijn de panelen rondom voorzien van een frame. Door de wijze van detaillering zorgt het frame ook voor een fraaie afsluiting van het MD Strekmetaal. Omdat onze engineers voor een minimale detaillering hebben gezorgd, is er geen doorval profiel meer nodig.

MD Strekmetaal

MD Strekmetaal wordt gemaakt door het gedeeltelijk insnijden en vervormen van een metalen plaat. Hierdoor ontstaan ruitvormige openingen die een gevel een transparante uitstraling geven. Het wordt ook wel strekstaal of gerekt metaal genoemd. Doordat er bij de vervaardiging, veelal in aluminium of staal, geen materiaal verloren gaat, is strekmetaal een economisch aantrekkelijk product als gevelbekleding of afsluiting.

Meer over MD Strekmetaal
Appartementen Vrangendael
Appartementen Vrangendael
Appartementen Vrangendael
Appartementen Vrangendael

In dit project is verwerkt