11-januari-2021

PARKEERGARAGE WISSELSPOOR IN UTRECHT IN OPDRACHT

Parkeergarage Wisselspoor in Utrecht
   

Na een intensief en prettig proces, waarin Metadecor twee verschillende mock-ups heeft gemaakt om overeenstemming te vinden over de uitvoering, is het project Parkeergarage Wisselspoor in Utrecht nu echt opdracht geworden. In samenwerking met Synchroon, Studioninedots en Gebr. Blokland gaan we dit project in 2021 tot uitvoering brengen.

Close-up Mock-up Parkeergarage Wisselspoor Utrecht 

Werkspoor

Verborgen aan het spoor ligt de voormalige Koninklijke Nederlandse Fabriek voor Werktuigen en Spoormaterieel, in de volksmond beter bekend als Werkspoor. De komende jaren wordt dit gebied omgetoverd tot een fijne leefomgeving met behoud van het industrieel erfgoed. De buitenranden van het gebouw zijn bestemd voor horecagelegenheden, buurtfuncties en baanbrekende initiatieven. Achter de werkunits in het midden van het gebouw bevindt zich de parkeergarage van het Wisselspoor.

Metalen gaasgordijn

Aan weerszijde van het gebouw worden woningen gebouwd, waarbij de bewoners gebruik kunnen maken van de nieuwe parkeergarage. Eerst is een deel gesloopt in het hart van de werkplaats, waarna Continental Car Parks een betonnen parkeergarage heeft gebouwd. Gebr. Blokland zorgt voor de aansluitingen tussen bestaand en nieuw. Daarna maakt Metadecor de strekmetalen gevel, die we als een gaasgordijn om de parkeergarage heen drapperen. Om dit mogelijk te maken walsen we het MD Strekmetaal. Dit zorgt voor een strakkere uitsluiting bij de verticale naden en lijkt het of de gevel in één stuk doorloopt.

Bekijk projectpagina

Wil je meer weten over het project zelf en over de werkzaamheden van Metadecor? Ga dan naar de projectpagina van project Wisselspoor op onze website.

Bekijk het project