09-maart-2021

OPLEVERING OCC AMARE IN DEN HAAG IN ZICHT

Oplevering van OCC Amare in Den Haag in zicht gevel Metadecor Kampen
   

Eind 2019 zijn we gestart met de montage van het plafond in de concertzaal van Onderwijs- en Cultuurcomplex Amare in Den Haag. Naast het plafond voorzien we ook de achterwand en de buik van de concertzaal van MD Designperforatie. Nu meer dan een jaar verder komt de oplevering van dit project in zicht.

Nog een week te gaan

Projectleider Edwin Wesselink vertelt: “Nog een week te gaan en dan kunnen we het project opleveren aan onze opdrachtgever. Het plafond met MD Strekmetaal is helemaal klaar. Aan de buik van de concertzaal leggen wij nu de laatste hand en we moeten ongeveer nog 40% doen van de achterwand in de concertzaal. We hebben alles 3D ingemeten (Point Cloud) en vervolgens alle ankerpunten 3D uitgezet. Hierdoor was de montage ter plaatse plug and play.”

Veel afstemming

Een project met veel afstemming en uitdagingen. Edwin: “Vooral bij de buik en het plafond kwam veel afstemming met andere partijen kijken. Je hebt te maken met geluid, verlichting en brandveiligheid. De montage van onze panelen hebben we continu in goede samenspraak gedaan, omdat alles geïntegreerd is in onze panelen. Bij de buik hadden we ook te maken met vier verschillende verdiepingen, waardoor we de toevoer van onze materialen goed moesten organiseren.”

Een bijzondere interieurklus voor Metadecor, waarbij een goede akoestiek een enorm belangrijke vereiste was. Zo klinkt het geluid daar straks als muziek in de oren.

Bekijk het project