09-maart-2020

OPLEVERING FELLENOORD IN EINDHOVEN IN ZICHT

Oplevering Fellenoord in Eindhoven in zicht gevelbekelding MD Strekmetaal en MD Lamel
   

Oplevering Fellenoord in Eindhoven in zicht. Sinds november 2018 maken we iedere dag vele montage meters bij het project Fellenoord in Eindhoven. Nu bijna anderhalf jaar verder is de oplevering van het project bijna in zicht. We werken met man en macht om eind april een mooi project op te leveren aan onze opdrachtgever.

Groot montageteam

Projectleider Edwin Wesselink vertelt: “We werken al weken met een team van ongeveer 15 monteurs aan het project. Onze voorman Gert-Jan Wisse verzet daar samen met zijn team iedere dag weer heel veel werk. Op dit moment is de achterconstructie van een van de plafonds van de onderbouw gereed en gaan we er gelijk met het MD Strekmetaal achteraan. De montage is nu bezig met de voorbereiding van het MD Strekmetaal en MD Lamel op een van de gevelbanden buiten (zie foto’s ).

Oplevering Fellenoord Eindhoven in zicht gevelbekleding MD Strekmetaal

Oplevering Fellenoord in Eindhoven in zicht gevel MD Strekmetaal

Onderbouw alles uniek

Ongeveer 95% van de achterconstructie hebben we gemonteerd aan het hoofdgebouw. De onderbouw was een grotere uitdaging dan de bovenbouw, omdat bij de onderbouw alle MD Flack panelen uniek zijn doordat de gevelbanden onder verschillende hoeken naar buiten komen. Bij de onderbouw van dit project passen we de MD Strekmetaal panelen dubbel toe door middel van een speciale MD Clips bevestiging aan de achterconstructie. Hierdoor is er geen bevestiging zichtbaar en creëren we een mooi en sterker moiré effect in de gevel. Wat zorgt voor een speelsere en golvende uitstraling.”

 

"Nog een aantal weken en dan kunnen we met zijn allen trots op dit project terugkijken."

Van buiten naar binnen

Naast de gevelbekleding aan de buitenzijde zijn we ook bezig met het interieur in het Atrium. Dit is een belangrijke ontmoetingsplaats met een centrale ligging in het kantoorgebouw. Edwin zegt: “We zijn hier met de achterconstructie begonnen. We passen daar akoestische isolatie toe om te zorgen voor een goede akoestisch in de centrale ontmoetingsplek. Daarna monteren we de MD Flack panelen om vervolgens het MD Strekmetaal te gaan plaatsen aan de plafonds en binnenwanden. Nog een aantal weken te gaan en dan is de oplevering Fellenoord in Eindhoven in zicht. En dan kunnen we met zijn allen trots op dit project terugkijken.”

Bekijk onze projectpagina van Fellenoord