20-februari-2020

MONTAGE VAN RAQTAN, SAUDI-ARABIË, VERLOOPT VLOTJES

Montage van gevelpanelen MD Strekmetaal Raqtan, Saudi-Arabie, verloopt vlotjes
   

Eind vorig jaar is de montage van de MD Strekmetaal gevelpanelen aan het hoofdkantoor van Raqtan in Saudi-Arabië van start gegaan. Door de montage van Raqtan van te voren helemaal uitgedacht te hebben, verloopt de montage door lokale partijen heel vlotjes. Neem een kijkje in hoe de montage van Raqtan verlopen is.

Hoe zit de gevel precies in elkaar?
De MD Strekmetaal gevelpanelen zijn afgehangen aan de stalen achterconstructie. Door ons MD Resto bevestigingssysteem heeft de montage op eenvoudige wijze veel vierkante meters gevelbekleding kunnen monteren. De stijlen van de achterconstructie zijn door stalen vinnen aan het gebouw gemonteerd (zie detail hieronder). Tussen de voorzetgevel en bouwkundige gevel is een tussenruimte voor het plegen van onderhoud aan de bouwkundige gevel. Deze tussenruimte is voorzien van MD Strekmetaal vloerdelen en gelijk ook gebruikt voor het afhangen van panelen tijdens de montage. Hierdoor is er minder materieel nodig op de bouw en verloopt de montage ook sneller.

Montage van Raqtan, Saudi-Arabie, verloopt vlotjes detail

Montage van Raqtan goed voorbereid
Bij de ontwikkeling van de gevelsystemen voor dit project hebben wij al goed nagedacht over het montage proces. We hebben duidelijke montage handleidingen gemaakt, waarin elke handeling met een infographic is uitgebeeld. Met de daarbij behorende werkvolgorde, maar ook de benodigde gereedschappen. De assemblage van de gevelpanelen is wel door Metadecor uitgevoerd. Door deze aanpak konden de partijen op de bouwplaats de gevel plug en play plaatsen. Dit heeft gezorgd voor een snellere montage en daarmee konden wij zoveel mogelijk onze kwaliteit waarborgen. Ze zijn op dit moment de laatste puntjes op de spreekwoordelijk i aan het zetten voor de oplevering van het gebouw.

Montage Raqtan, Saudi-Arabie, verloopt vlotjes gevel

Meer weten over dit project?
Wil je meer weten over dit project in Saudi-Arabië? Neem via onderstaande knop een kijkje op de projectpagina. Ook hebben we meerdere blogs over dit project geschreven.

Bekijk het project