02-oktober-2023

Metadecor volgt Columbus

Chicago en New York staan op de agenda voor een korte reis naar de Verenigde Staten om de marktkansen van Metadecor in dat land te verkennen en vergroten. Wilco Pelgröm, directeur Metadecor en Caroline Kruit, International Business Developer, gaan in de eerste helft van oktober op ontdekkingsreis om projecten te bezoeken, mensen te ontmoeten en kennis van de markt op te doen.

Het is wel heel toepasselijk dat Wilco en Caroline uitgerekend tijdens Columbus Dag (maandag 9 oktober) Madison Avenue in New York gaan bezoeken: daar prijkt “een Metadecor” aan de gevel van het luxe schoenenmerk Louboutin, bekend van de rode zolen. De gevel heeft eenzelfde rode knipoog in het ontwerp. Met een koffer vol MD Formatura samples (patroon F0316 ‘Louboutin’ en met een knalrode coating) bezoeken Wilco en Caroline bedrijven, projecten en congressen om te zien hoe Metadecor kan gaan samenwerken met lokale partijen in de Midwest (in en rond Chicago) en New York.

Christian Louboutin MD Shapes MD Formatura

Het project met 212box architects voor Louboutin was voor Metadecor zo’n vijf jaar geleden de eerste stap ‘aan wal’ op het Amerikaanse continent: een unieke gevel met MD Shapes en MD Formatura. Een project met plafonds met MD Designperforatie voor een penthouse op Kent Avenue volgde. En nu gaan we op zoek naar nieuwe projecten, nieuwe uitdagingen op plekken met grote ambities. De eerste ‘vlaggen’ hebben we al gepland: nu is het tijd om de markt te veroveren.

We verwachten dat de gesprekken in Chicago en New York zullen gaan over architectuur, over maakbaarheid, over budgetten en planning. Maar ook thema’s als energie-efficiëntie, de circulaire economie, gezonde leefomgeving, BIPV en biodiversiteit komen ongetwijfeld aan bod. Het zijn onderwerpen waar wij in Nederland dagelijks over praten, omdat ze in vrijwel elk project voorbijkomen. De gevels die Metadecor in en voor Europa maakt, geven een antwoord op de verzoeken die we krijgen. In de VS liggen de prioriteiten wellicht (lokaal) anders of zijn ze anders gedefinieerd. We gaan het ontdekken!

Metadecor werkt al langer internationaal. Zo realiseerden we ook projecten in de ons omringende Europese landen, in Tsjechië en Roemenië, in Zuid-Korea, Angola, de Nederlandse Antillen, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Met elk project ontdekken we een nieuw stukje van onze planeet en met elk project willen we een meerwaarde geven. Wie gaat er met ons mee op deze fantastische ontdekkingsreis?