22-september-2022

Metadecor International op WETEX in Dubai

Metadecor maakt onderdeel uit van The Netherlands Lounge op de beurs WETEX in Dubai (27 tot en met 29 september). WETEX is de regionale beurs voor innovaties op het gebied van watertechnologie en energie-efficiency. Op 29 september zal collega Caroline Kruit op het podium van WETEX tijdens een ‘educational session’ namens Metadecor vertellen over Nederlandse innovaties op het gebied van geveltechniek, BIPV, circulair ontwerpen en de kansen die er liggen voor de gevelbranche op het gebied van verduurzaming van de bestaande voorraad.

In de Golfregio zijn ontzettend veel ontwikkelingen die voor Nederlandse innovatieve bedrijven interessant zijn. Andersom is er in ons land ontzettend veel kennis die daar kan worden ingezet om energiezuinige en comfortabele gebouwen te maken. Metadecor realiseerde in Saudi-Arabië met architect Rempt van der Donk het nieuwe hoofdkantoor van Raqtan. Met een voorzetgevel van MD Strekmetaal, een oogstrelend atrium bekleed met MD Formatura als hart van de logistiek en het ventilatiesysteem, zijn de kennis en producten van Metadecor ingezet om een voor de regio ongekend energiezuinig bedrijfspand te realiseren. 

De internationale activiteiten van Metadecor breiden zich snel uit. Momenteel wordt hard gewerkt aan projecten in Berlijn, Frankfurt en verschillende locaties in België. Eerder realiseerden we projecten in Zuid-Korea en prachtige steden als Praag, New York. Elk land brengt een eigen (bouw-)cultuur, regelgeving en klimaat met zich mee: een uitdaging voor onze engineers! Maar een uitdaging die we graag aannemen: elk project leert ons weer nieuwe dingen, die we ook voor de Nederlandse projecten graag inzetten.