Metadecor blijft zich ontwikkelen, ook in 2024

Januari 2024 │ Blog │ Leestijd: 3 minuten

De ene meeting volgt de andere: voor Wilco Pelgröm betekent de eerste werkweek van 2024 een vliegende start. De CEO van Metadecor heeft gesprekken met nieuwe mensen, loopt regelmatig even de nieuwe assemblagehal in en duikt met de teams van engineering, sales en projectmanagement in de lopende projecten. In 2024 bestaat Metadecor 20 jaar. Het bedrijf is de kinderschoenen al eventjes uit, maar de gretigheid om nieuwe dingen te ontdekken en de houding om te leren van elk project is er nog steeds.

Een momentje om terug te kijken en vooruit te blikken heeft Wilco zeker. Met een lach, want het gaat goed met Metadecor. “Het is mooi om te zien dat onze omzet in 2023 flink is gestegen en dat onze organisatie dat goed aankon”, stelt hij. “We zijn veel efficiënter gaan werken en met een goede match van klanten en projecten heeft dat tot mooie projecten en goede cijfers geleid.”

Nieuwe assemblagehal, kortere lijnen

Voor mensen die regelmatig over de N50 langs het hoofdkantoor van Metadecor rijden, is de nieuwe assemblagehal zeker opgevallen. “Die hal gaat ons helpen om nog meer spraakmakende gevels met hoge kwaliteit te maken. De hal is een direct antwoord op de wens om meer te prefabriceren en in te spelen op de krapte op de arbeidsmarkt. Voor ons betekent het ook dat er kortere lijnen zijn tussen engineering en uitvoering – heel letterlijk, maar ook in de werkmethodiek. Daarmee winnen we aan kwaliteit en montagetijd en kunnen we onze engineeringskracht goed inzetten”, vertelt Wilco.

Architectonische uitdaging? Technisch vernuft!

In 2023 kregen de engineers van Metadecor een pluim met de BIM Award voor het project Huus voor Sport en Cultuur in Zuidwolde. Bij dat project ligt een complexe aluminium constructie aan de basis voor een golvende gevel met houten elementen. “Maar ook een project als TVH, dat nu bijna klaar is, laat zien wat onze kwaliteit is: technische oplossingen vinden voor architectonische uitdagingen”, stelt Wilco. Zo is er over elk project wel een verhaal te vertellen over een vernuftig detail of een slimme manier van opbouw. Het jaar 2024 belooft weer een aantal mooie opleveringen, zoals bijvoorbeeld de opbouw op pakhuis Santos voor het Foto- en Filmmuseum in Rotterdam: het eerste project dat in de nieuwe hal is geassembleerd en momenteel in de havenstad wordt gemonteerd. “En ik hoop dat we in 2024 ook in het buitenland een paar mooie projecten gaan realiseren!”, lacht de CEO.

Groeien en blijven ontwikkelen

Metadecor groeit, maar die groei is geen doel op zich, zo maakt Wilco duidelijk. “We ontwikkelen ons als bedrijf en als team. Daarbij pakken we bedrijfsbreed bepaalde ambities aan. Veilig werken is zo’n thema. Met mensen van alle afdelingen gaan we daar in de komende maanden extra focus op leggen – veiligheid heeft betrekking op alle activiteiten, van sales tot en met de uitvoering.”
Wilco heeft voor de komende tijd ook andere goede voornemens: “Ik wil meer tijd nemen om langs alle projecten te gaan, zodat ik alle monteurs vaker op locatie aan het werk kan zien. Het leert me ook iedere keer nieuwe dingen, als ik op zo’n bouwplaats sta. Over hoe bijvoorbeeld transport en logistiek kunnen worden verbeterd. Ik wil blijven voelen wat er buiten gebeurt. Als bedrijf moeten we ons blijven ontwikkelen om spraakmakende gevels te kunnen maken en weerstand te bieden aan een grillige markt. In het afgelopen jaar hebben we laten zien dat we dat kunnen en in 2024 zetten we die lijn met nieuwe energie door.”

 

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email